Izuzetno zanimljivo i ujednačeno prvenstvo garantuje još uzbudljiviju završnicu i borbu za Titulu. Samo za sajt Partizana, pokušaće da daju svoje viđenje dosadašnjeg dela takmičenja, kao i očekivanja u doigravanju, najkompetetniji:
Aleksandar Blagojević, koji je već osvojio sve sa RK Partizanom (kao igrač i kao Direktor) i Nenad Maksić, koji je sve osvojio kao igrač crno-belih, a sada namerava da uradi isto i kao trener.

Aleksandar Blagojević:
,,U play off su se plasirale realno četiri najbolje ekipe. Neizvesnost do poslednjeg kola onemogućila je timove da razigravaju igrače iz drugog plana i pokušaju da osposobe više igrača za igru pod pritiskom u doigravanju.
Tu su u blagoj prednosti Vojvodina i Spartak, timovi iz SEHA lige, koji su zbog odsustva imperativa plasmana mogli bolje da raspodele minutažu, razigraju sve igrače i tempiraju formu.
Sa druge strane, a to smo pre neku sezonu osetili i na svojoj koži, često gubljenje od daleko moćnijih rivala i uglavnom izvesne završnice loše utiču na mentalitet igrača koji iz moda gubitnika, treba da na mesec dana predju u mod pobednika, što je jako komplikovano, tim pre što se od njih očekuje da lagano pobede ekipe iz domaće lige. Ipak ne smemo zaboraviti da veliki broj kvalitetnih utakmica u SEHA ligi, uprkos brojnim porazima, ipak donosi veliko i značajno iskustvo njihovim igračima. Čak i statistika kaže da se do sada nije dogodilo da timovi iz SEHE u play off-u osvoje prva dva mesta.
Zanimljivo je da su četiri prvoplasirane ekipe iz domaće lige ujedno i najgledanije, sa veoma čvrstim domaćim terenima za razliku od slabo posećenih SEHA ligaša. To u doigravanju može da bude veoma značajan faktor.
Po meni, kada je u pitanju suvi pojedinačni kvalitet, svakako je RK Vojvodina najveći favorit, možda ne toliko superiorno kao predhodnih godina, ali ipak favorit. Isto tako, sa nešto kraćim rosterom nego predhodnih godina, priličan broj povreda tokom sezone zbog velikog broja utakmica, kao i par igrača koji su jos uvek roviti, mogu za aktuelne Šampione da budu ozbiljan problem, u veoma zgusnutom rasporedu.
Spartak je čvrsta i iskusna ekipa, ubedljivo najstarija u doigravanju i sa najiskusnijim trenerom. Mislim da ove godine neće moći da budu u vrhu ali da će Šampion svakako biti samo onaj ko odnese bodove iz Subotice.
Od „domaćih“ ekipa, mislim da za nijansu veće šanse imaju RK Partizan i Metaloplastika.
Partizan koji ove godine obeležava 60 godina ligaškog takmičenja. Uprkos najmanjem budžetu i najmlađoj ekipi u ligi, ubedljivo je najefikasniji tim prvenstva, ima najbolju atmosferu i najveću podršku sa tribina, i naročito u gostima, što će u play off-u možda biti važan faktor.
Metaloplastika je tim koji prima najmanje golova, ima dobrog golmana, igra čvrsto i disciplinovano i ima nekoliko izuzetno iskusnih igrača koji u utakmicama „na jednu loptu“ mogu da donesu prevagu. Zorka će tradicionalno biti puna prave, rukometne publike, a jedini minus može da bude veliki pritisak lokala na Vukovića i igrače, da konačno, slavnom klubu, donesu neki trofej posle duge, duge pauze.
Komšije su dobro odigrale prvi deo prvenstva, dobro trče, igraju brzo i imaju ubedljivo najboljeg i najiskusnijeg golmana u ligi. Trener i veoma mladi igrači su gladni trofeja koga nema već dugo i predstavljaće tvrd orah za sve ostale pretendente za Titulu. Sama činjenica da imaju puno veću podršku publike na strani nego u Šumicama, čini ih veoma neugodnim „gostom“.
Najprijatnije iznenađenje prvenstva je svakako ekipa Sloge. Iako su novajlije u ligi, sa odličnim trenerom Lakovićem, uspeli su da iz ekipe izvuku maksimum. Disciplinovani i do fanatizma borbeni, naročito na vrućem domaćem terenu, biće ujedno i najnezgodniji domaćin za sve učesnike završnice.
Rukometno prvenstvo nikada uzbudjivije i neizvesnije, ulog je veliki, prvo mesto donosi ligu Šampiona, a drugo sigurno mesto u SEHA ligi, sto je možda u ovom momentu za Klubove još značajnije.”

Nenad Maksić:
,,Plasman u play off nam je kao ekipi bio imperativ i obaveza iz dva razloga. Prvi, jer se Partizan uvek bori za trofeje i drugi, da igrači igraju protiv najboljih jer samo tako oni, a i ja kao trener možemo da budemo još bolji u odnosu na prošlu godinu. Nije bilo lako jer su ekipe dosta izjednačene, ali su se na kraju za plasman u play off izborile 4 najbolje ekipe.Bez obzira na to što je bilo jako teško i stresno iz više razloga, mislim da smo kao ekipa napredovali  boreći se za svaki bod, jer bez stresnih situacija i cilja se ne postaje dobar igrač i trener. Zbog toga mislim da ćemo biti jos bolji u play off-u, a razlog za to nam daju činjenice da smo najbolja napadačka ekipa, da imamo veliku podršku naših navijača i da imamo timski duh koji gradimo duže vreme. Na tom putu nas čekaju već poznati protivnici iz lige i dve ekipe iz SEHA lige.Igranje u SEHA ligi je veliko iskustvo za igrače i klub, tako da će Vojvodina kao aktuelni šampion i ekipa s najvećim iskustvom biti i najveći izazov za nas, a i sve ekipe u play off-u. Spartak je ekipa koja ima kombinaciju mlađih i iskusnih igrača, koji imaju dug superligaški staž, a sve je to dobro ukomponovao trener Željković. Zvezdin kvalitet je dobra tranzicija iz odbrane koju pozadi „pokriva“Zlatanović i postizanje velikog broja“lakih“golova.Metaloplastika je ekipa koja zbog svoje kompozicije igrača igra možda i najčvrću odbranu sa sve boljim Arsićem na golu. I na kraju Požega,novajlija i iznenađenje ove godine. Ekipa koja jako dobro i borbeno igra na domaćem terenu i moje mišljenje je da će pobeda u Požegi biti možda i ključ plasmana koji donosi mestou SEHA ligi. Zato očekujem najzanimljiviji play- off do sada, a naš cilj je da budemo bolje plasirani nego prošle godine. Imamo veliki motiv da vratimo RK Partizan na mesto koje zaslužuje, tj.igranje utakmica protiv najboljih u regionu, a zašto da ne i šire.“