Poslednjeg dana prelaznog roka, koji se poklapao sa derbijem protiv Crvene Zvezde, u naš klub je stigao Živan Pešić. U javnosti ništa nismo objavljivali, jer smo želeli da on bude veliko iznenađenje na pomenutoj utakmici i u tome smo zaista uspeli. Zbog takvog plana javnost je ostala uskraćena ko je Živan Pešić i otkud on baš kod nas?

Živan se kao dečak od 16 godina otisnuo u mađarski “Vesprem“ u kojem je proveo 4 godine. Prve dve godine je nastupao za drugi, a poslednje dve godine je igrao za prvi tim velikana mađarskog rukometa. Nakon toga, put ga vodi u Sloveniju u tim bivšeg evropskog prvaka – “Celje“. Slovenački tim je pravio tim mladih i perspektivnih igrača među kojima je bilo mesta i za Pešića. Povrede su ga udaljile od startera pa je posle godinu ipo dana želeo da promeni sredinu i “Partizan“ mu se učinio kao pravo rešenje.

Živan je bio standardni reprezentativac u mlađim kategorijama u selekciji igača rođenih 1992. godine, a saigrači su mu bili crno-beli: Mijajlo Marsenić, Bogdan Radivojević, Vanja Ilić , Mihailo Radovanović. Rukometnoj javnosti je postao interesantan kada je tada juniorska reprezentacija Srbije na SP u Bosni i Hercegovini igrala utakmice u Banja Luci. To su bili nezaboravni trenuci, jer su pred prepunim tribinama “Borika“  padali: Danska, Rusija, Francuska i Angola. Igra sa tog prevensta ga je preporučila tadašnjem selektoru “A“ reprezentacije Vladanu Matiću koji ga je uvrstio u sastav na prijateljskim mečevima protiv Češke.

Živan je, poput Marsenića prošle godine, sam sebi platio sertifikat da bi igrao u crno-belom dresu. Postupak vredan svakog poštovanja. Dolazak Živana Pešića je doprineo ostvarenju jednog od ciljeva ove sezone, a to je plasman u play-off, a tim je na dobrom putu da se kvalifikuje na F4 Kupa Srbije. Po rečima novog pojačanja, on je stigao u naše redove da se bori za trofeje, jer je u mladim saigračima video kvalitet koji to može doneti. Ostaje da verujemo u njegovu procenu i da podržimo naš tim u predstojećoj borbi za trofeje. Dobro došao Živane!!!