U sportskoj hali „Vlade Divac“ u Vrnjačkoj Banji u četvrtak 19. januara odigrana  je humanitarna rukometna utakmica između “Goč-Merkura“ iz Vrnjačke Banje i Partizana iz Beograda, za lečenje Katarine Crnoglavac, koja boluje od cerebralne paralize. Katarini je za lečenje u Ukrajini potrebno 10.000 evra, a sav prikupljeni novac od ulaznica sa ovog sportskog događaja uplaćen je na njen račun.

Rukometni klub “Partizan” u okviru svojih priprema koje sprovodi u Vrnjačkoj Banji, sa zadovoljstvom je uzeo učešće u ovom humanitarnom događaju.

“Mi kao rukometni klub, oduvek smo se odazivali humanitarnim akcijama.  Čak i da nismo na pripremama u Vrnjačkoj Banji, verujem da bismo  došli i odigrali ovu humanitarnu utakmicu. Ovom prilikom još jednom bih se zahvalio ljudima iz Vrnjačke Banje na gostoprimstvu, od Hotela “Lazar” gde smo smešteni, do ljudi koji nam pomažu u Hali sportova “Vlade Divac” gde sprovodimo treninge. Ova utakmica koja ima humanitarni karakter, nama će dobro doći u ovoj fazi priprema. Mislim da ćemo svi imati koristi od ove utakmice, kako mi, kao ekipa, tako i ekipa domaćina, publika koja će uživati u utakmici. Naravno, ono što je najvažnije, skupićemo određena sredstva za devojčicu za koju igramo, kako bi, nadam se, uspešno rešila svoje zdravstvene probleme”, rekao je Nenad Maksić, trener RK “Partizan”.

Humanitarna utakmica završena sa rezultatom 38:22 u korist RK Partizan, ali je daleko bitniji efekat od 700 prodatih karata, 20.000 dinara koje je uplatila  uprava RK “Goč”. Na licitaciji za loptu i dva dresa RK Partizan skupljeno je 17.000 dinara, a SMS porukama prikupljeno je još oko 1000 evra za Katarinino lečenje.

Cela akcija je sprovedena pod pokroviteljstvom Fondacije “Solidarnost Srbije” iz Beograd, koja će nastaviti svoj humanitarni rad za Katarinu i dalje.