Tim iz Humske je savladao goste iz Zubinog Potoka 27:21 (7:14) kojom je naš tim zauzeo 2. mesto uoči pauze u prvenstvu. Odavno na Banjici nije viđena utakmica u kojoj je jedan tim gubio sa 7 razlike na kraju prvog dela , a da je na kraju pobedio sa +6. E, to je uspelo pulenima trenera Maksića, koji je u prvom poluvremenu gotovo u stanju očaja menjao sve igrače, tražeći postavu koja će moći  da veže 2 pogotka za redom. U tim momentima veoma lošeg izdanja, golman Trnavac je odbranio sedmerac i još jedan šut kada su gosti mogli i na +8. Pogodak Milića za konačnih 7:14 na kraju prvog poluvremena nije davao mnogo nade za nastavak. Ipak, u drugom delu su se promenile uloge. Golman Milosavljem je počeo skoro sve da brani, a golovi u kontranapadima preko Mikića, Maksića i Butulije su anulirale prednost gostiju u 46. minutu 17:17 , da bi u 47. minutu Butulija doveo domaći tim do prednosti 18:17. Do 51. minut aje napravljena serija 14:3. Goste je još nekako držao golman Milenković u igri, ali ni on nije mogao zaustaviti razigrane crno-bele. Do kraja meča viđeno je još par lepih poteza, neročito “cepelin“ Mikić – Maksić do konačnih 27:21.

Posebno moramo naglasiti da je naš klub podržao akciju RSS i da su u predigri meča igrale druge ekipe. Najveća rukometna zvezda SRL Srbije – Bojan Butulija je, gostima sa Kosova i Metohije, pre utakmice predao sportsku opremu koju je obezbedio RSS. Veliku zahvalnost našem klubu je iskazao direktor SRL – Zoran Lazarević, istakavši da kako smo znali i velikodušno pomogli sve predložene akcije kojima je bio cilj da usreći veliki broj dece.

Lepo je bilo večeras na Banjici jer su klubu podršku došli da pruže i bivši igrači: Kukić, Mitrović, Tomić, Radojković, Mršulja, kao i bivši trener Brković.

Do kraja kalendarske 2017. godine, naši momci će odigrati prijateljski meč 28. decembra  na Banjici u 18:30 protiv Saudijske Arabije.