Rukometaši Partizana savladali su ekipu Šamot 65 rezultatom 38:26, u poslednjem meču regularnog dela Super lige Srbije. Crno-beli su u Aranđelovcu, posle rezultatski neizvesnog prvog poluvremena, u drugom potpuno nametnuli svoj ritam igre i zasluženo slavili.

Partizan je već na startu meča poveo sa 3:1 golovima Milenkovića, Butulije i Živkovića. Domaćin je dobio priliku da poravna rezultat, ali je Milosavljev odbranio sedmerac. Prvo poluvreme obeležio je fantastičan gol kapitena Živkovića, koji je presekao pas protivnika i sa više od pola terena zatresao mrežu Šamota za vođstvo od 6:3. Tim iz Aranđelovca je preko Glišića, Ilića i Lomića uhvatio rezultatski priključak, a potom i prvi put na meču došao do vođstva (9:8). Domaćini su čuvali dva gola “viška” sve do završetka prvog dela igre, ali je kapiten crno-belih preuzeo inicijativu u napadu i sa dva uzastopna pogotka  doneo izjednačenje (13:13). Šamot je uzvratio preko Ilića i Rankovića, ali je Partizan golovima Stevanovića, Mikića i Maksića došao do minimalnog vođstva pred odlazak na pauzu (16:15).

Naši momci su u drugom poluvremenu pokazali zašto su među četiri najbolje ekipe u SRLS. Na startu drugog poluvremena poveli su sa 20:16 golovima Maksića i Radovanovića, koji su se po dva puta upisali u strelce. Ekipa iz Aranđelovca je uspela da uhvati rezultatski priključak i približi se na 21:20. Trener Maksić zatražio je tajm-aut, a onda je usledila goleada naših rukometaša. Partizan je napravio seriju od 6:1 i došao do najveće prednosti u dotadašnjem toku meča (28:22). Do kraja utakmice domaćin je svega četiri puta zatresao našu mrežu, dok su momci u crno-belim dresovima gotovo svaku kontru pretvarali u gol. U listu strelaca upisali su se i Pižurica, Minić, Đuričić, a šlag na torti bila je “šrauba” Nedeljkovića, za ubedljivih 38:26 na kraju utakmice.

Bila je ovo poslednja provera za naše rukometaše pred početak plej-ofa. Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Maksić sa šest golova, a po pet su dali Radovanović, Mikić i kapiten Živković, koji je proglašen za najboljeg igrača utakmice. U redovima domaćina istakao se Ranković sa osam golova, dok je tri manje postigao Glišić.

Nemanja Živković istakao je po završetku meča da je zadovoljan igrom koju je Partizan pokazao, iako je učešće u plej-ofu obezbeđeno već u prethodnom kolu.

,,Iako ova utakmica ni za jednu ekipu nije imala rezultatski značaj, išli smo da damo maksimum da bismo u plej-of ušli sa pobedom na strani i tako podigli sebi samopouzdanje i formu. Sada kada znamo imena svih protivnika pred nastavak takmičenja, ambicije su iste – cilj su titula i SEHA liga. Verujem da imamo tim koji može da podigne pehar“, rekao je kapiten kluba iz Humske.

Pored Partizana, među najboljih šest ekipa u Super ligi plasirali su se Železničar, Crvena zvezda i Metaloplastika, a pridružiće im se Vojvodina i Dinamo iz Pančeva, koji su bili učesnici SEHA lige.