Rukometaši Partizana poraženi su u gostima od ekipe Metaloplastike rezultatom 25:21 (11:13), u drugom kolu plej-ofa Super rukometne lige Srbije. Posle dobre igre u prvih 30 minuta i vođstva na poluvremenu, crno-beli u drugoj deonici nisu imali odgovor na potpuni preokret Šapčana, koji  su uz gromoglasnu podršku publike u hali ,,Zorka” došli do prve pobede u doigravanju.

Partizan je na startu meča poveo golom Stevanovića, ali je domaćin odmah uzvratio preko Đukića. Povisio je Maksić na 2:1 za crno-bele, ali su Šapčani pogotkom Matičića iz sedmerca ponovo izjednačili. Posle odbrane Milosavljeva, kontru Partizana realizovao je kapiten Živković, a nedugo potom i Milenković se upisao u listu strelaca i sa dva uzastopna gola doneo plus tri našem timu (2:5). Milić je postigao novi pogodak za Metaloplastiku, a nakon toga trener Maksić zatražio je tajm-aut (3:5). Crno-beli su, predvođeni raspoloženim Milosavljevim među stativama, čuvali prednost od dva gola sve do kraja prvog dela igre. Pri rezultatu 10:7 u korist naših rukometaša, prvi golman ekipe odbranio je sedmerac Matičiću. Lopta se posle njegove intervencije vratila u ruke igraču Šapca, ali je Milosavljev još jednom odlično odreagovao. U samom finišu prvog poluvremena, odbranio je novi sedmerac i osujetio želju protivnika da umanji rezultatski zaostatak (10:12). Posle gola Butulije, Partizan je ponovo došao do plus tri, ali su Šapčani pogotkom Trninića smanjili prednost našeg tima pred odlazak na pauzu (11:13).

Domaćin je sigurnije ušao u drugo poluvreme. Sa po dva gola Vorkapića i Trkulje, Šabac se približio na 15:16, ali je Stevanović sa četiri uzastopna pogotka čuvao prednost našeg tima na startu drugog dela meča (15:17). Od tog trenutka krenuo je pad u igri Partizana. Šabac je napravio seriju od 5:0 i potpuno preokrenuo utakmicu. Poveo je domaćin sa 20:17 i u nastavku, uz  gromoglasnu podršku gledalaca u hali ,,Zorka“, čuvao veliku prednost. Golovima Butulije, Maksića i Živkovića, naši momci približili su se na 22:20, ali je Metaloplastika uzvratila serijom od 3:0 i povela sa 25:20, golovima Matičića, Brajovića i Gojkovića. Golman Arsić, kome je ovo bila 150. utakmica u dresu šabačkog kluba, zablistao je u drugom poluvremenu. Odbranio je dva sedmerca i osujetio pokušaje našeg tima da uhvati rezultatski priključak. Milenković je golom u poslednjem minutu meča smanjio prednost Metaloplastike, za konačnih 25:21.

Za najboljeg igrača utakmice proglašen je golman domaćina Arsić (osam odbrana). Najefikasniji po broju pogodaka u dresu Metaloplastike bio je Vorkapić (sedam golova), dok se u redovima Partizana istakao Stevanović (osam golova).

Na konferenciji za štampu koja je održana po završetku meča, trener Nenad Maksić izjavio je da je veliki broj propuštenih prilika doveo crno-bele do poraza.

,,Čestitao bih pre svega ekipi Metaloplastike na zasluženoj pobedi. Mi u prvom poluvremenu nismo umeli da iskoristimo nekoliko odbrana našeg golmana, da realizujemo kontre i više se rezultatski odlepimo. Sa druge strane, Metaloplastika je u drugom delu igre to znala, kada je Arsić odlično reagovao. Kada imaš mladu ekipu, najveći problem predstavljaju tehničke greške, a to se večeras desilo nama. To, naravno, nije izgovor, ali u ovoj fazi takmičenja takve stvari prave razliku, ne samo danas između nas i ekipe iz Šapca, već svih ekipa u doigravanju”, istakao je Maksić.

Narednu utakmicu naši rukometaši igraju na domaćem terenu, kada nas na Banjici očekuje ”večiti” derbi sa Crvenom zvezdom. Meč će se odigrati u subotu u 19 časova.

Iako nam predstoji samo dan odmora, crno-beli će dati sve od sebe da u utakmici koja ima posebnu draž obraduju svoje navijače. Pozivamo sve ljubitelje rukometa da u subotu dođu i podrže naše momke na putu do prve pobede u plej-ofu.

NAPRED PARTIZAN!