U životu svakog sportiste koji je nekada na srcu nosio grb Partizana ili Crvene zvezde, posebnu draž imala je samo jedna utakmica – „večiti“ derbi. Bilo da se beogradski rivali bore za titulu ili nalaze na začelju tabele, bilo da si fudbaler, košarkaš, rukometaš, odbojkaš, hokejaš, ragbista ili vaterpolista, derbi je jedini meč pred koji ne možeš da zaspiš, za koji tražiš poslednji atom snage i ne treba ti posebna motivacija jer je svaki susret „večitih“ rivala motiv sam po sebi.

Rukometaši Partizana sutra će od 19 časova na Banjici ugostiti Crvenu zvezdu, u meču trećeg kola doigravanja za titulu šampiona države. Dva kluba poslednji put su se srela u februaru ove godine, u ligaškom delu takmičenja, kada su crno-beli slavili u gostima (23:25) i osvetili se za poraz koji im je Zvezda tokom jeseni nanela kod kuće (22:23).

Naši momci dočekuju „večitog“ rivala posle dva poraza na gostovanjima (od Železničara i Metaloplastike), dok su crveno-beli u dosadašnjem toku plej-ofa uspeli da osvoje bod, posle remija sa Vojvodinom u Novom Sadu (poraženi su od Železničara u Beogradu).

Kapiten našeg kluba Nemanja Živković poručuje da će u još jednoj teškoj utakmici koja nam predstoji posebno značiti podrška na tribinama.

,,Očekujem veoma težak meč, prvenstveno jer je u pitanju derbi. Pritom, juče smo igrali u Šapcu i imamo samo dan odmora i pripreme pred tako važnu utakmicu. Mi smo jedina ekipa koja je u prva dva kola imala dva gostovanja i nažalost pretrpeli smo poraz oba puta. Eventualna sutrašnja pobeda jako bi nam značila u svakom smislu. Igramo na našem terenu i verujem da ćemo biti pravi tim kao i do sada i pobediti. Naravno, iskoristio bih priliku da pozovem navijače, naročito one najvatrenije ljubitelje Partizana, da sutra dođu i pruže nam neophodnu podršku“, istakao je Žile.

Sutrašnji meč možete pratiti i na našem sajtu putem tekstualnog prenosa i „live score-a“.

Možda ,,nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan“. Zato sutra svi na Banjicu! Podrška navijača potrebnija je više nego ikada ove sezone.

NAPRED CRNO-BELI!