Rukometni klub Partizan, za “večiti“ derbi koji je odigran u subotu, imao je u svom timu četiri igrača više nego što je to dozvoljeno protokolom. Naravno, daleko od toga da bi naš klub uradio nešto što se kosi sa pravilima Super rukometne lige Srbije, pa dozvolite da objasnimo.

Naime, iako uveliko grade rukometne karijere širom Evrope, Igoru Mršulji (Kras Volendam, Holandija), Ivanu Popoviću (Bidasoa, Španija), Mihajlu Radojkoviću (Bešiktaš, Turska) i Lazaru Kukiću (La Rioha, Španija) srce je ostalo na Banjici. Bivši igrači Partizana prepoznali su koliko je teško našim momcima, koji su u prva dva kola plej-ofa pretrpeli poraze i imali samo dan odmora pred meč sa Crvenom zvezdom. U takvim trenucima, da biste odbranili bedeme svog rukometnog hrama, potrebna je velika podrška, timski duh i vera u pobedu. A ako je iko bar jednom posumnjao u naše rukometaše, oni jedni u druge nisu nikada.

Ivan Popović i Mihajlo Radojković crno-beli dres poslednji put su nosili u sezoni 2015/16, dok su Lazar Kukić i Igor Mršulja odlučili da započnu internacionalnu karijeru u februaru 2017. godine. Ipak, ovaj četverac, koji sada više nego uspešno brani boje inostranih klubova, ne zaboravlja bivše saigrače i utakmice odigrane u Partizanu.

Naše momke je pred sam početak “večitog“ derbija u svlačionici sačekalo iznenađenje. Crno-beli baloni, sa ispisanim citatima poznatih “Grobara“, bili su iza laptopa, sa kojeg je krenula pesma Dobro pamtim sve. Lazar Kukić prvi se video porukom obratio rukometašima Partizana, uz pozdrav iz sportske hale La Riohe.

,,Iskoristio bih priliku da vas podržim u predstojećim utakmicama koje vas očekuju u plej-ofu, posebno za meč sa Crvenom zvezdom. Svi znamo šta donosi ta utakmica i koliko je značajna pobeda protiv “večitog“ rivala. Većina vas je odigrala nekoliko derbija i siguran sam da ćete preneti to neko iskustvo mlađim igračima. Nadam se da ćemo se videti uskoro i proslaviti titulu zajedno. Napred, Partizan“, poručio je nekadašnji srednji bek crno-belih.

Odmah posle Lazara, naši igrači imali su priliku da vide uvek nasmejanog Ivana Popovića, koji se takođe javio iz Španije.

,,Crno-beli momci, hteo bih ovom prilikom sve da vas pozdravim i da vam čestitam na odlično odrađenoj sezoni i ulasku u plej-of. Hteo bih da vam poželim sreću u predstojećoj utakmici protiv Crvene zvezde. Svi vrlo dobro znamo koliko podrška znači u ovim trenucima, zato što derbi sam po sebi nosi veliki pritisak i težinu. Jeste da smo daleko, ali vas podržavamo i uz vas smo i dušom i telom. Samo se držite zajedno i radite ono što najbolje znate, a to je da se borite i dođete do pobede“, uz široki osmeh istakao je Pop.

Mihajlo Radojković, bivši desni bek našeg kluba, takođe je pružio podršku crno-belima, uz reči ohrabrenja.

,,Drugari moji, u par navrata sam imao prilike da vas pratim i mnogo mi je drago kad vidim kako se borite i ginete jedni za druge na terenu, i pored svih problema koje imate i nosite sa sobom. Samim tim pokazali ste da ste zasluženo u plej-ofu. Sada sledi ono najvažnije, a to je borba za SEHA ligu i još bitnije – borba za titulu. Sledi meč sa Crvenom zvezdom, a svi znamo kakvu draž nosi ta utakmica i da je to jedan od najbitnijih mečeva u sezoni, da je taj dan rukometni praznik. Ovim putem hoću da vam poželim sreću u derbiju i želim da znate da ne sumnjam u vas i da verujem. Znam da ćete izaći na teren, dati sve od sebe i dobiti tu utakmicu“, poručio je Radojko.

Za kraj, naši momci su videli poruku bivšeg kapitena Igora Mršulje, koji je uvek važio za velikog motivatora, a ni ovoga puta nije propustio priliku da, kao u dobra stara vremena, održi jedan govor, u svom prepoznatljivom stilu.

,,Braćo moja, moji saborci, kao bivši kapiten želim da vam čestitam na ulasku u plej-of. Veoma sam ponosan na svakoga od vas jer ste, uprkos tome što ste najmlađa ekipa u ligi, uspeli da istrajete i ostanete pravi tim, da ostanete složni“, rekao je Mrki na početku svog videa, da bi se potom našalio na račun 39-godišnjeg Bojana Butulije, koji je najiskusniji igrač u redovima Partizana.

,,Butrose, znam da si najmlađi, da si još zelen i da je pred tobom tek rukometna karijera i da te čeka blistava budućnost. Svi verujemo u tebe i znamo koliko možeš, znamo da, ukoliko ti budeš pravi u subotu, da će i Partizan biti pravi“, poručio je Mršulja i izmamio osmehe na licima naših igrača, koji su se posle odgledanog klipa zagrlili i izašli na teren.

Na jednoj od poruka, koje su bile ispisane uz crno-bele balone, stajao je citat Duška Radovića: ,,Ko je Partizanovac, ne treba mu još mnogo da bi bio srećan“.

Naši momci su te večeri, uz gromoglasnu podršku navijača na Banjici, savladali Crvenu zvezdu rezultatom 32:28. Tada je čuvena rečenica srpskog pesnika dobila pravi smisao, jer uprkos svim problemima u kojima se naš tim našao, niko posle pobede nije mogao biti srećniji što je deo crno-bele familije.

Iako se Igor, Lazar, Mihajlo i Ivan sada u nekim drugim dresovima bore za titule i trofeje, RK Partizan dobro pamti svaki njihov gol, pobede i ostvarene uspehe, a neće zaboraviti ni ovaj gest podrške.

Trijumf protiv “večitog“ rivala ostaće uspomena na jedan složan tim, veliko prijateljstvo i ljubav prema klubu, koja nikada ne prestaje. Jer, ako je iko bar jednom posumnjao u crno-bele rukometaše, oni jedni u druge nisu nikada.