Rukometaši Partizana savladali su u gostima ekipu Dinama rezultatom 27:25, u četvrtom kolu plej-ofa Super rukometne lige Srbije.

Crno-beli su furiozno ušli u ovaj meč i poveli sa 5:1. Izvanredan je na golu bio Milosavljev, koji je već u prvom poluvremenu imao dvocifreni broj odbrana (12). Naši momci su imali i velikih plus šest (8:14), ali se tim iz Pančeva približio na samo gol zaostatka pred odlazak na pauzu (13:14).

U drugom poluvremenu domaćin je došao do izjednačenja, a potom i prvog vođstva na meču (22:20). Naš tim je u nastavku uspeo da poravna rezultat (24:24), predvođen šuterski raspoloženim Butulijom. Partizan je potom ponovo poveo i sačuvao dva gola viška do samog kraja, za veliko slavlje i drugu pobedu u doigravanju za prvaka Srbije.

Za igrača utakmice proglašen je Bojan Butulija, koji je postigao deset golova. U našim redovima istakao se i golman Dejan Milosavljev sa 17 odbrana. Najefikasniji u ekipi domaćina bio je Petar Žujović sa šest pogodaka.

U narednom kolu Dinamo će igrati sa Crvenom zvezdom u Beogradu, dok će Partizan na domaćem terenu dočekati Vojvodinu.

 

SASTAVI TIMOVA

Dinamo: Žujović 6, Pilipović 3, Dimitrijević 4, Bunjevčević 1, Radanović, Stojanović 2, Elezović, Jelić 2, Mirković 1, Pralica, Petrović (1, gol, 9 odbrana) Distol, Barudžić, Slavuljica 3, Radovanović (2 odbrane), Banduka 2.

Partizan:Butulija 10, Jokić, Živković 6, Grubić, Radovanović 1, Pavlović, Milenković 4, Minić, Mikić 2, Milosavljev (17 odbrana), Pižurica, Đuričić, Trnavac, Nedeljković, Stevanović 2, Maksić 2.

 

PRVO POLUVREME

Prvi napad na meču imali su crno-beli rukometaši, a gol za naš tim postigao je Milenković. Tim iz Pančeva na drugoj strani nije iskoristio svoju šansu da postigne pogotak, a to je odmah kaznio naš pivotmen (0:2). Prvi gol za Dinamo postigao je Banduka, a odmah potom treći za Partizan ponovo Milenković. Na 4:1 povisio je Butulija. Posle faula Pižurice, sedmerac je šutirao Pilipović, ali je Milosavljev odbranio. Naredni napad našeg tima uspešno je realizovao Stevanović pa su crno-beli poveli sa 5:1. Još jednu akciju rukometaša u crno-žutim dresovima osujetili su naši momci, usledila je kontra i novi gol Butulije, za velikih plus pet. Trener domaćeg tima zatražio je tajm-aut, posle kojeg je Dinamo došao do svog drugog gola preko Mirkovića. Zbog grubog faula tokom napada Partizana, isključenje je dobio Jelić, pa je naš tim sa igračem više zatresao mrežu šutem Butulije. Živković je povisio na 8:2, a na drugoj strani terena domaćin je iz sedmerca postigao svoj treći gol – u listu strelaca upisao se Žujović. Nedugo potom, Banduka je po drugi put  savladao Milosavljeva, ali je Butulija doveo crno-bele, najpre do devetog, potom i desetog pogotka (4:10). Klupa Dinama zatražila je i drugi tajm-aut, a u narednoj akciji domaćeg tima gol je postigao Dimitrijević. Na četiri gola zaostatka smanjio je Žujović, ali se na drugoj strani u strelce upisao Mikić (6:11). „Dvojka“ tima iz Pančeva postigla je novi pogodak, ali je Partizan preko Milenkovića i Maksića ponovo došao do velike prednosti (7:13). Do osmog gola Dinamo je došao preko Dimitrijevića, a onda je trener Maksić zatražio svoj prvi tajm-aut, posle kojeg su crno-beli preko Mikića došli do šest golova viška (8:14). Pančevci su prvim pogotkom Jelića na ovom meču smanjili zaostatak, a potom vezali još tri uspešno realizovane akcije (12:14). Posle nove propuštene šanse crno-belih, Dinamo je krenuo u napad. Zbog grubog faula isključen je Butulija, a zbog prigovora trener Maksić, pa je Partizan ostao sa pet igrača na terenu. Domaćin je to iskoristio i preko Petrovića došao do novog gola, pa se na pauzu otišlo pri rezultatu 13:14.

 

DRUGO POLUVREME

Napad Dinama na startu drugog poluvremena nije iskoristio Dimitrijević, pogodivši stativu. Partizan je na drugoj strani postigao novi pogodak preko kapitena Živkovića, ali je odmah uzvratio Stojanović. U listu strelaca upisali su se i Radovanović i Pilipović (15:16), a crno-beli su potom golom Butulije vratili plus dva. Usledilo je nekoliko propuštenih šansi na obe strane, do novog pogotka Pilipovića. Međutim, precizan je u nastavku bio Stevanović, koji je vratio našem timu prednost od dva gola (16:18). Dinamo se ponovo približio na minus jedan, ali je uzvratio Maksić. Usledila je rezultatska klackalica, u kojoj je Partizan uspevao da sačuva vođstvo, sve do pogotka Pilipovića i prvog izjednačenja na meču (20:20). Jelić je doneo vođstvo domaćinu i primorao Maksića da zatraži tajm-aut 15 minuta pre kraja. Bunjevčević je doveo Dinamo i do plus dva (22:20), ali je Živković uzvratio iz sedmerca, posle isključenja „petice“ domaćina. Međutim, momci u crno-žutim dresovima postigli su novi gol preko Stojanovića, da bi na drugoj strani uzvratio kapiten našeg tima (23:22). Slavuljica je vratio Dinamu plus dva, ali je Partizan sa dva vezana pogotka došao do izjednačenja (24:24). Strelci su bili Butulija i Živković. Posle 15. odbrane Milosavljeva, crno-beli su došli do kontre, koju je uspešno realizovala „trojka“ crno-belih. Naš tim je ponovo poveo (24:25) i primorao domaću ekipu da zatraži tajm-aut. Dinamo je propustio priliku da izjednači, a to je na drugoj strani kaznio Butulija. Naš tim je u nastavku, posle grubog faula Maksića, ostao sa igračem manje na terenu. To je iskoristio Slavuljica, ali je potom precizan bio i Butulija. Rukometaši Partizana su osujetili narednu akciju protivnika, ali su onda i sami promašili šut. Međutim, još jednom je sjajan bio Milosavljev, koji je na manje od minut do kraja po 17. put sačuvao gol našeg tima. Crno-beli su slavili sa 27:25 i tako se na velika vrata vratili u borbu za titulu.