Rukometaši Partizana poraženi su od Vojvodine rezultatom 27:25 u meču petog kola plej-ofa Super rukometne lige Srbije. Crno-beli nisu uspeli da savladaju petostrukog šampiona države i ostvare treću uzastopnu pobedu.

Naši momci su sigurnije ušli u utakmicu, poveli su sa 5:3, ali su od tog trenutka Novosađani napravili seriju 8:1 i došli do vođstva 11:6. Partizan je uspeo da smanji prednost gostiju i na pauzu ode sa dva gola zaostatka na poluvremenu (12:14).

Na oko 20 minuta do kraja meča, crno-beli su uspeli da izjednače, a potom i preokrenu rezultat u svoju korist (20:18). Međutim, aktuelni šampion Srbije je u ključnim trenucima, kada je imao dva igrača manje, uspeo da zatrese mrežu Milosavljeva i na kraju slavi sa dva gola razlike.

Za igrača utakmice izabran je Milan Jovanović, koji je nažalost, zbog povrede, napustio teren pre završetka meča.

 

SASTAVI TIMOVA

Partizan: Butulija 4, Jokić, Živković 7, Grubić, Radovanović 4, Pavlović, Milenković 3, Minić, Mikić, Milosavljev (9 odbrana), Pižurica, Đuričić, Trnavac, Nedeljković 1, Stevanović 4, Maksić 2.

Vojvodina: Simović 1, Čagalj, Milašević 1, Perović, Stojanović 2, Nadoveza, Jovanović 6, Vučković 3, Ratković, Trifković 2, Stanković 6, Nikolić 1, Verkić (10 odbrana), Bojanić, Grozdanić 5, Radović.

 

PRVO POLUVREME

Gosti su imali prvi napad na meču, ali je Nadoveza izgubio loptu, a potom napravio faul za žuti karton. Na drugoj strani i naš tim je propustio priliku da postigne gol, ali su crno-beli u narednoj akciji presekli dodavanje protivnika i zatresli mrežu preko kapitena Živkovića. Gosti su izjednačili iz sedmerca koji je izveo Grozdanić, posle isključenja Đuričića. Na 2:1 za Partizan povisio je Živković svojim drugim pogotkom, a treći gol za naš tim postigao je Maksić. Prednost crno-belih smanjio je Stanković (3:2), a do izjednačenja Vojvodinu je doveo Vučković. U nastavku igre, kapiten je ponovo bio ključna karika u napadu našeg tima, postigao je gol za novo vođstvo, a odmah potom i Maksić je upisao svoj drugi pogodak (5:3). Međutim, gosti su sa dva gola Stankovića još jednom poravnali rezultat. Do prvog vođstva Novosađani su došli preko Grozdanića, posle uspešno realizovanog sedmerca, a Stanković je savladao Milosavljeva za plus dva (5:7). Nakon treće uzastopne propuštene šanse crno-belih, Grozdanić je doneo Vojvodini i velika tri gola „viška“. Partizan je posle šest minuta bez pogotka, konačno postigao gol – u listu strelaca upisao se Radovanović. Međutim, gosti su preko Jovanovića i Nikolića ubrzo poveli sa 11:6, napravivši seriju 8:1. Stevanović i Nedeljković smanjili su na 11:8, ali je Vojvodina potom došla do novog pogotka preko Grozdanića. Živković i Stevanović prepolovili su rezultatski zaostatak našeg tima, a posle dve propuštene akcije gostiju Partizan se približio na 12:11 golom Radovanovića. Novosađani su preko Jovanovića i Milaševića ponovo došli do plus tri, ali je Živković smanjio na 14:12 pred odlazak na pauzu.

 

DRUGO POLUVREME

Početak drugog dela igre obeležila je po jedna propuštena prilika na obe strane terena. Partizan je zatresao mrežu preko Stevanovića, ali su gosti uzvratili preko Grozdanića, koji je u sledećem napadu crno-belih dobio treće isključenje i crveni karton. Naši momci su iskoristili igrača više na terenu, pogađali su Butulija i Radovanović, ali je Vojvodina golovima Vučkovića i Stankovića ponovo došla do plus dva (15:17). Kapiten Živković bio je precizan sa sedmerca, ali je Novosađane pri narednom napadu poslužila sreća. Jovanović je išao u brzu kontru, pogodio je stativu, ali se lopta odbila o leđa Milosavljeva i ušla u gol. Na nešto manje od 20 minuta pre kraja meča Partizan je najpre došao do izjednačenja golovima Radovanovića i Stevanovića (18:18), a potom preko raspoloženog Živkovića i Butulije došao do vođstva (20:18). Međutim, već u narednom napadu gosti su prekinuli seriju našeg tima pogotkom Trifkovića, uz dva minuta za Milenkovića, da bi u nastavku preko Simovića i Jovanovića ponovo poveli (20:21). Usledio je period, koji su obeležile propuštene šanse na obe strane, a onda se desio novi peh za crno-bele. Đuričić je dobio isključenje od četiri minuta, zbog faula, a potom i prigovora. Bilo je to njegovo treće isključenje, pa je poslat na tribine, uz crveni karton. Sledeći napad momaka u crveno-belim dresovima osujetio je sjajni Milosavljev, a na drugoj strani gol je postigao Butulija (21:21). Ni u narednom pokušaju Novosađani nisu postigli pogodak, ali jeste Milenković, za vođstvo Partizana sa igračem manje. Vojvodina je zatresla mrežu preko Stojanovića i ponovo poravnala rezultat, a potom i povela sa 24:22, golovima Vučkovića i Stankovića. Uzvratio je pivot Milenković sa dva pogotka za novo izjednačenje – 24:24. U nastavku meča isključenjem su u timu Vojvodine kažnjeni Ratković i trener Rojević. Nedeljković je imao priliku da dovede crno-bele do vođstva, ali je golman Verkić odbranio. Odmah je to na drugoj strani kaznio Jovanović, ali se tom prilikom povredio i morao je da napusti teren. Butulija je postigao gol za izjednačenje, ali su gosti ponovo poveli preko Trifkovića (25:26). Partizan je imao priliku da u poslednjem napadu izjednači, ali je nije iskoristio. Novosađani su to kaznili na drugoj strani i zatresli mrežu praznog gola našeg tima za 27:25.