Rukometaši Partizana savladali su ekipu Dinama iz Pančeva rezultatom 33:32, u meču devetog kola plej-ofa Super rukometne lige Srbije. U vrlo neizvesnoj utakmici, u kojoj je maksimalna prednost crno-belih, u nekoliko navrata, bila plus tri, gosti su imali i napad za izjednačenje, ali su se naši momci odbranili i zasluženo slavili po isteku 60. minuta.

Za igrača utakmice proglašen je Bojan Butulija, koji je postigao osam pogodaka, ali je odradio sjajan posao i u odbrani. Deset golova na svoj konto upisao je Darko Stevanović, dok je najefikasniji u poraženim redovima bio Pavle Banduka sa pet pogodaka.

SASTAVI TIMOVA

PARTIZAN: Butulija 8, Jokić 5, Živković 1, Grubić, Radovanović 3, Pavlović, Milenković 5, Minić 1, Mikić, Milosavljev (8 odbrana), Đuričić, Trnavac, Nedeljković, Stevanović 10, Maksić, Ilić.

DINAMO: Žujović 1, Dimitrijević 4, Bunjevčević 4, Radanović 1, Stojanović 4, Elezović, Jelić, Mirković 2, Pralica, Petrović, Distol 1, Barudžić 4, Slavuljica 4, Radovanović, Banduka 5, Šaponjić 2.

Utakmicu su golom otvorili gosti već u prvom napadu, kada je mrežu zatresao Barudžić. Partizan je uzvratio serijom 3:0 i pogocima Butulije, Jokića i Minića došao do plus dva (3:1). Dinamo je u nastavku uspeo da izjednači na 5:5 i uvede meč u neizvestan period, ali su şe crno-beli pet minuta pre kraja prvog dela igre ponovo „odlepili“ (12:9), uz po četiri gola Stevanovića i Butulije i jedan pogodak Jokića. Usledila je rezultatska klackalica, u kojoj su se u listu strelaca upisali i Milenković i Radovanović. Partizan je do isteka 30. minuta čuvao prednost, pa se na pauzu otišlo pri rezultatu 16:14.

Naši momci su u drugom poluvremenu nastavili u istom ritmu. Nisu dozvolili ekipi iz Pančeva da poravna rezultat. Dinamo se u petom minutu nastavka približio na gol zaostatka (19:18), ali su crno-beli brzo došli do nova tri gola prednosti (22:19). Gosti su uspeli da ponovo smanje razliku (25:24) i poslednjih 15 minuta uvedu u neizvesnu završnicu. Razigrali su se Barudžić, Bunjevčević i Stojanović, ali je Partizan odgovorio odličnom odbranom – ključnu ulogu tada su odigrali Radovanović i Milosavljev. Naši rukometaši su, posle nekoliko zaustavljenih akcija protivnika, ponovo došli do osetnog vođstva (29:26), ali su Pančevci u samom finišu utakmice ozbiljno pripretili crno-belima i približili se na gol zaostatka 32:31. Radovanović je zatresao mrežu rivala za 33:31, gosti su uzvratili preko Stojanovića, iz sedmerca, a onda je Minić u poslednjoj akciji crno-belih pogodio prečku i poklonio Dinamu šansu za izjednačenje i podelu bodova. Međutim, odmah se ispravio na drugoj strani, ukrao je loptu rukometašima u crno-žutim dresovima, pa je rezultat ostao 33:32.

Partizan je u drugom poluvremenu ostao bez Nemanje Živkovića, koji je dobio jak udarac u predelu lica i zbog krvarenja iz nosa je morao da napusti teren. Srećom, posle obavljenih pregleda, utvrđeno je da je sa našim kapitenom sve u redu.

Naše momke do pobede su nosili mnogobrojni navijači, koji su se potrudili da celu halu podignu na noge i tako pomognu crno-belima na putu do trijumfa.

U narednom, poslednjem kolu Super rukometne lige Srbije za sezonu 2017/18. Partizan će se sastati sa novosadskom Vojvodinom u hali ,,Slana Bara“.  U preostala dva meča desetog kola snage će odmeriti Dinamo i Crvena zvezda, odnosno Metaloplastika i Železničar 1949.

Ukoliko dve ekipe završe šampionat sa istim brojem bodova, o poretku na tabeli odlučivaće međusobni skor. Evo kako se trenutno rangiraju klubovi u plej-ofu.