Nedelja, 20.septembar 2010. godine, poziv direktora Blagojevića uz molbu da budem na stadionu sa spremljenim Ugovorom za najveće pojačanje za tu, a ispostaviće se i narednih nekoliko sezona – Nenada Maksića. Sećam se kako je u hodniku koji vodi u kancelariju obilazio ostatke folija od krečenja. Popularni Maksa potpisuje Ugovor, a kako je ponedeljak poslednji dan za prijavu igrača koji će nastupati u EHF Čelendž Kupu, tražimo trenerku da ga slikamo. Uspeli smo! Završena je “operacija“ koju je znalo samo nas nekoliko i koja se čuvala kao malo vode na dlanu. Sutradan u Rukometnom savezu Beograda prepuna kancelarija koja čeka listu RK Partizan. Pre predavanja liste vadim dokumenta za registraciju novog igrača. Sekretar saveza uzima papir, gleda, pa pogleda u mene i kaže “ne mogu da verujem da ste ovo uradili“. Od tog dana se nižu veliki uspesi kluba – polufinale Čelendž Kupa koje je vodilo preko pakla Atine; čuvena pobeda protiv Zvezde u prepunim Šumicama koja nam je donela titulu; a šta reći o sezoni 2011/2012 koju od milošte zovemo – SVE JE NAŠE (najbolja u istoriji kluba)!!! Jedna od najvećih Maksinih utakmica protiv Porta tog 04. septembra 2011. kojom smo ušli u Ligu šampiona, pa osvajanje Kupa, nove titule i Superkupa; a onda u jesen 2012. stigosmo i do prve pobede u Ligi šampiona protiv Ademar Leona u Nišu, pa novi Kup i Superkup…Odlazak trenera Brkovića, Maksina povreda, kojom je završio karijeru, su napravile jedan prirodan put da preuzme trenersku palicu u aprilu 2014. godine. Tada dolazi do novog zaokreta u radu, do stvaranja nove selekcije predvođene Mršuljom, Kukićem, Radojkovićem, Sretenovićem…, koja je imala veliki potencijal, ali nije imao ko da pomogne klubu i tim momcima. Usledila je velika borba, odricanja, entuzijazam, ljubav prema klubu u narednim koji nisu viđeni u Srbiji, mislim, u bilo kom sportu, prelasci preko ogromnih prepreka do poslednje sezone u kojoj je jedna lopta odlučila da ostane na novosadsko crveno-belom polju.

Doskorašnji šef stručnog štaba crno-belih trenersku karijeru će nastaviti u klubu Al Saad u Kataru.

Rukometni klub Partizan zahvaljuje se Nenadu Maksiću na osmogodišnjoj vernosti, kojom je ušao u među legende kluba, i želi mu puno sreće u daljoj karijeri. Moramo priznati da se potajno nadamo da će se jednog dana vratiti u klub da osvoji titulu i kao trener, jer mu ona zaista pripada.

Novi šef stručnog štaba biće Bojan Butulija koji će do daljeg voditi ekipu, a prvi test pred njim je već u petak, 17. avgusta. Partizan će se tada u Kanjiži sastati sa Vespremom 2, u prvoj pripremnoj utakmici pred novu sezonu.