Rukometaši Partizana u jeku su priprema za novu sezonu. Nakon što je Bojan Butulija, doskorašnji bek crno-belih, na klupi našeg tima nasledio Nenada Maksića, Partizan je u prvoj letnjoj proveri nadigrao Vesprem 2 rezultatom 31:29.

Novi test naši rukometaši imali su večeras na Banjici, a na protivničkoj strani bio je Hapoel Rišon Lecion. Iako su pretrpeli poraz (21:28), momci u crno-belim dresovima pokazali su veliku borbenost na terenu. Šampion Izraela, koji u svojoj bogatoj riznici ima 17 titula prvaka države i 13 puta je bio osvajač nacionalnog kupa, u ovoj fazi priprema bio je preveliki zalogaj za naše momke.

Međutim, igra koju su večeras prikazali rukometaši Partizana uliva nadu da će u predstojećoj sezoni timski duh, želja za pobedama i ogromna motivisanost mlade ekipe konačno biti krunisani trofejima i titulama.

Rukometno veče na Banjici ulepšala je dodela priznanja doskorašnjem šefu stručnog štaba Nenadu Maksiću, koji će trenersku karijeru nastaviti u Kataru. Njemu je plaketu, u znak zahvalnosti za osmogodišnju vernost Partizanu (četiri godine u crno-belom dresu i četiri u ulozi trenera), uručio njegov nekadašnji saigrač, kasnije igrač, a sada novi strateg tima Bojan Butulija, koji je trenerski „zanat“ učio upravo od Maksića. „Dobro pamtimo sve, sve što bilo je“ ugravirano je na priznanju koje je dodeljeno, slobodno možemo reći, legendi ovog kluba.

Rukometni klub Partizan ovom prilikom još jednom se zahvaljuje Nenadu Maksiću na uloženom trudu, naporu, prenesenom znanju i velikom zalaganju da Partizan bude ono što jeste danas – veliki klub sa bogatom istorijom pred kojim je svetla budućnost.