Mladi rukometaši Partizana, dečaci rođeni 2006. godine i kasnije, svoje letnje pripreme uspešno su odradili sredinom avgusta u Despotovcu. Na prvom ozbiljnom testu aktuelni prvaci Beograda bili su nedugo potom u Smederevu, kada su uzeli učešće na međunarodnom turniru „Trofej 2018“ i osvojili treće mesto.

Posle četvorodnevnog takmičenja i mečeva protiv ekipa iz Mađarske, Grčke, Ukrajine i drugih zemalja, u veoma jakoj konkurenciji osvojena je bronzana medalja. Naši dečaci su tokom čitavog turnira pokazivali borbenost i timski duh, a dugo će pamtiti neizvesne i dramatične duele posle kojih je osvojeno odličje.

Među najzanimljivijim ostali su polufinalni, kao i meč za treće mesto. U oba slučaja pobednik je odlučivan posle izjednačenja u poslednjim sekundama regularnog dela utakmice i kasnije penala. Naši mladi rukometaši su do bronzane medalje došli savladavši Dinamo iz Pančeva, tako štu su u drugoj deonici anulirali zaostatak od pet golova sa poluvremena.

U penal završnici ruka nije zadrhtala Ceniću i Miloševiću, a dve godine mlađi golman Vanja Radivojević je bravuroznim intervencijama zaustavio dva šuta protivnika i obezbedio postolje crno-belima. Naši dečaci nisu mogli da sakriju emocije posle dramatične borbe za medalju i dva meča koja su podigla mnogobrojnu publiku na noge.

Posle dodele medalja iskorišćena je prilika za druženje i zajedničko fotografisanje sa finalistima iz Grčke i Mađarske, ali nema odmora. Ova generacija svoje pripreme nastavlja kroz nove izazove, a na redu je turnir „Lions Handball Challenge“, koji traje od 29. avgusta do prvog septembra u Beogradu. Na ovom takmičenju učestvovaće i dve starije selekcije (dečaci rođeni 2002. i 2004. godine), pa očekujemo da će se bar još dve sjajne medalje naći u vitrinama kluba.