Mladi rukometaši Partizana, dečaci rođeni 2002. godine i mlađi, boriće se za treće mesto na međunarodnom turniru “Više od igre“ u Sarajevu.

Crno-beli su danas imali zahtevan raspored, odigrali su tri utakmice i zabeležili dve pobede uz jedan poraz. Nažalost, poslednja utakmica odigrana u grupnoj fazi koštala ih je plasmana u finale.

Partizan je najpre nadigrao Kanton Sarajevo rezultatom 16:14 (9:6), u utakmici u kojoj su svi momci dobili šansu da se dokažu na terenu i opravdali poverenje trenera Uroša Mitrovića.

Svega nekoliko sati kasnije savladana je i druga prepreka – zabeležen trijumf protiv Čelika iz Zenice 31:17 (13:9).

Međutim, u poslednjoj utakmici grupne faze, ujedno i odlučujućoj za plasman u finale, crno-beli su poklekli pred izuzetnim protivnikom i ispustili priliku da se bore za trofej. Rukometaši Zameta, vicešampioni Hrvatske, bili su bolji rezultatom 22:19.

Posle vrlo neizvesnih 30 minuta (10:10), rezultatska klackalica nastavila se i u drugom poluvremenu. Deset minuta pre kraja rezultat je bio 15:15, a onda je usledio prelomni trenutak. Zamet se odlučio na promenu golmana i potpuno poremetio naš napad. U završnici meča “novajlija“ među stativama rivala izrastao je u pravog junaka, dok su naše momke skupo koštale brzopletost u ključnim trenucima i propuštene prilike u situacijama jedan na jedan.

Priliku za popravni i osvajanje bronzane medalje imaće sutra od 10 časova protiv Borca, aktuelnog prvaka BiH. Crno-beli će imati dovoljno vremena da izvuku pouku, dobro razmisle o greškama koje su ih koštale finala i da se psihički pripreme za još jednog izuzetnog protivnika.