Doskorašnji kapiten Partizana Nemanja Živković napustio je crno-bele, a karijeru će nastaviti u Železničaru iz Niša sa kojim je već potpisao ugovor.

Popularni Žile je u našem klubu proveo punih pet godina, da bi od 2016. postao pravi lider i poneo kapitensku traku.

Ako biste pitali šta znači biti kapiten kluba sa bogatom istorijom, Nemanja bi vam pokazao da se za Partizan na terenu doslovno ostavlja poslednja kap znoja. Za njega to znači raskrvarenog nosa podići stisnute pesnice i pozvati navijače da bodre tim još glasnije. Znači i ne sklopiti oka noć pred derbi, uz poruku ostalim momcima: „Ma, dajte ovu da dobijemo i ne moramo posle nijednu“. Znači zagrliti i poljubiti saigrače, pružiti ruku posle postignutog pogotka.

Za Žileta je veći problem bio namestiti kapitensku traku koja mu je stalno spadala sa ruke nego postići gol. Neće se zaboraviti ni „lude žurke“ u autobusu ili kombiju po povratku sa gostovanja, jer je upravo on bio zadužen za muzički repertoar i dobru atmosferu. Da prvi zapeva „Igraj, napadaj“ i povede navijanje tu je uvek bio Žile.

,,Partizan će uvek biti moj voljeni klub“, poručio je po odlasku.

Nemanja je bio juniorski reprezentativac Srbije, učesnik Mediteranskih igara, Evropskih univerzitetskih igara, kao i rukometnog šampionata sveta za studente.

Tokom svih ovih godina dostojno je predstavljao grb našeg kluba i Partizan mu se na tome zahvaljuje. Žiletu želimo puno sreće i uspeha u nastavku karijere, uz veliki žal što je jedan takav igrač napustio Banjicu.