Nekadašnji golman fudbalskog kluba Partizan Blagoja Istatov preminuo je juče u Makedoniji u 72. godini.

Istatov je rođen u Strumici 5. maja 1947. godine, gde je i započeo karijeru golmana u mlađim selekcijama Belasice. Posle nekoliko godina u Strumici, prelazi u tadašnjeg drugoligaša SFRJ Pobedu iz Prilepa, gde boravi od 1968 do 1973. i postaje golman vrhunskog ranga. Tu su ga zapazili i skauti Partizana, pa je te 1973. prešao među crno-bele, gde brani naredne tri godine. Blagoje je sam isticao da su mu to tri najlepše godine u karijeri, iako je imao promenljivu sreću na golu, kao i većina golmana uostalom.

Iz Partizana odlazi u holandski Utreht 1976. gde praktično i završava karijeru, iako je posle branio za svoju dušu u nekim nižerazrednim klubovima. Od aktivnog bavljenja fudbalom oprostio se u prijateljskom meču Belasica – Partizan.

Blagoja Istatov je bio veliki ljubitelj rukometa, pa je naš klub u nekoliko navrata tokom priprema na Dojranu boravio u njegovom hotelu.

Rukometni klub Partizan ovim putem izjavljuje saučešće porodici Istatov. Blagoja je bio veliki čovek i Partizanovac, dobar prijatelj koji je uvek bio spreman da pomogne voljenom klubu.

Blagoja, počivaj u miru, neka ti je večna slava i hvala.