Rukometni klub Partizan sa velikim zadovoljstvom poziva mališane od šest do 11 godina na besplatne treninge rukometa. Posle uspešnih obavljenih promocija u našim „školicama“ mini rukometa u prethodnim nedeljama (OŠ “Veselin Masleša“ na Voždovcu, OŠ “Filip Filipović“ na Banjici, OŠ “Nikola Tesla“ u Rakovici), želimo da nagradimo svoje nove polaznike besplatnim treninzima i prilikom da se kroz rekreaciju i zabavu zainteresuju za dalje bavljenje rukometom.ZAŠTO BAŠ RUKOMET?
Zanimljivo je da istraživanja naučnika na polju sporta ocenjuju da je rukomet jedan od sportova koji imaju najbolji uticaj na psihomotorni razvoj kod dece mlađeg i školskog uzrasta, kao i na razvoj njihovih intelektualnih veština. Zastupljene su gotovo sve kretnje i oblici opterećenja na telo deteta – trčanje, skakanje, bacanje, hvatanje, kontrola lopte… Brzo razmišljanje, odluka o pravom potezu u određenom trenutku i periferni vid takođe predstavljaju važne faktore u igri.

ZAŠTO BAŠ PARTIZAN?
Mnogi sadašnji i bivši reprezentativci Srbije bar deo karijere proveli su u Partizanu ili su u crno-belom dresu napravili prve rukometne korake i prošli sve mlađe selekcije. Svi oni i dan-danas rado se vraćaju tribinama našeg rukometnog hrama na Banjici, pružaju podršku sadašnjim prvotimcima i raduju se novim pobedama. Želja za najvećim trofejima ovog sporta vodila ih je do Francuske, Španije, Nemačke, Makedonije, Holandije i mnogih drugih zemalja sveta, ali nikada nisu zaboravili gde su ponikli. Nije fraza ako kažemo da je Partizan jedna velika emocija. Zajedno gradimo uspehe, učimo iz poraza i stvaramo uspomene koje ostaju za ceo život.

PO ČEMU SE MINI RUKOMET RAZLIKUJE OD “VELIKOG“?
Bitna razlika između “mini“ i “velikog“ rukometa jesu smanjene dimenzije terena (oko 20×15 metara). Lopta je prilagođena uzrastu dece, kao i gol koji je niži i kraći u odnosu na onaj koji viđamo na velikim terenima. Manji je broj igrača – igra se po sistemu 4+1, a to omoguvaća znatno bolju dinamiku reakcija i kreativnost. Pravila mini rukometa su prilagođena tako da svako dete razume smisao igre, a da pritom ne dođe do mogućih grubosti ili nesportskog ponašanja. Rukometni klub Partizan kod svojih polaznika akcenat stavlja na razvijanje sportskog duha i fizičkih sposobnosti. Posebno želimo da naglasimo nadzor stručnjaka iz sfere rukometa i učešće trenera pripravnika (studenti Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja), koji se trude da sva deca imaju potreban tretman.

Svi zainteresovani mogu se javiti na broj telefona 064/168-24-17. Postani i ti deo crno-belih! Ponosno reci: “Rukomet – moj sport, Partizan – moj klub“!