Darko Stevanović je u prethodnoj sezoni ušao u istoriju srpskog rukometa kao igrač sa najviše postignutih golova na jednom večitom derbiju. U trećem kolu plej-ofa susret Partizana i Crvene zvezde na Banjici završen je rezultatom 32:28, a naš bek je mrežu rivala zatresao čak 15 puta.

Od ove sezone, pored odgovornosti da manje iskusnim saigračima prenese znanje, energiju i pomogne im u igračkom sazrevanju, Darku je pripala i kapitenska traka. Pred prvi susret večitih rivala u tekućoj sezoni poruka kapitena je jasna: „Uz podršku navijača do pobede“.

– Očekujem tešku i neizvesnu utakmicu, brz rukomet obe ekipe, pa ćemo videti ko će se bolje snaći u toj igri. Naš glavni adut biće jaka odbrana iz koje će kretati brze kontre i polukontre. S obzirom na to da igramo na domaćem terenu očekujem podršku naših navijača, koji će nam dati vetar u leđa i biti osmi igrač na terenu. Pozvao bih sve ljubitelje rukometa i naše navijače da u što većem broju dođu na Banjicu i podrže svoj voljeni klub – rekao je Darko.

Meč Partizana i Zvezde igra se večeras (4. novembra) od 18 časova na Banjici. Pored takmičarskog, meč će biti i humanitarnog karaktera jer će se prikupljati novac neophodan za lečenje Anastasije Gavrilović (1996), koja boluje od akutne limfoblastne leukemije. Na nekoliko mesta na tribinama, kao i pored blagajne, biće postavljene kutije u koje će svako, u skladu sa mogućnostima moći da donira novac.

– Jako je važno da mi kao sportisti damo primer drugim ljudima da treba pomoći i biti human. Nedavno smo, uprkos tome što su prikupljena neophodna sredstva za lečenje, ostali bez četvorogodišnjeg Dušana Todorovića i njegova smrt nas je sve duboko potresla. Teške bolesti nisu problem pojedinca već celog društva i zato smo se priključili borbi za Anastasijin život – istakao je kapiten Partizana.