Rukometaši Partizana poraženi su na gostovanju ekipi Novog Pazara rezultatom 28:27 (13:14). Crno-beli su tako posle 14. kola Super rukometne lige Srbije ostali na četvrtoj poziciji na tabeli, sa dva boda manje od večerašnjeg rivala.

Naši momci su došli do početnog vođstva, ali je domaćin ubrzo preuzeo prednost na semaforu napravivši seriju 4:1 (6:4). Raspoloženi Šotić se sa dva vezana pogotka pobrinuo za izjednačenje, ali su Novopazarci novom serijom naterali klupu našeg kluba da zatraži tajm-aut. Strategija trenera Uroša Mitrovića urodila je plodom, pa su crno-beli do isteka 30. minuta postigli osam golova, a protivniku dozvolili duplo manje – 13:14 na poluvremenu.

Drugi deo igre doneo je mnogo uzbuđenja. Gotovo svaki napad Partizana u dvorani „Pendik“ ispraćen je zvižducima domaćih navijača. Novi Pazar je poveo 17:15, pa su naši momci dugo pokušavali da naprave novi preokret. To im je pošlo za rukom u samom finišu meča. Na semaforu je devet minuta pre kraja pisalo 24:24, a onda je usledila sjajna serija crno-belih. Kažnjena je svaka greška domaćina u napadu, a brzim i dobro uigranim kontrama došlo se do prednosti – 27:24 u korist Partizana. Međutim, poslednjih pet i po minuta igre potpuno su protekli u znaku Novopazaraca. Neobjašnjiv pad u igri skupo je koštao naš tim, a domaći igrači su na kraju proslavili pobedu u derbiju kola – 28:27.

Za igrača utakmice proglašen je rukometaš Novog Pazara Armin Kaltak, koji je meč završio sa sedam pogodaka. U ekipi Partizana istakao se Mladen Šotić sa šest, dok je Pavle Banduka postigao jedan manje.

Zapisnik možete pogledati OVDE.