Rukometni klub Partizan oglašava se povodom incidenta koji se desio na utakmici prvog kola plej-ofa Super rukometne lige Srbije u Novom Pazaru. Veliku buru u javnosti izazvalo je koškanje dva naša igrača – kapitena Milomira Radovanovića i Darka Stevanovića. Milomir je potom i napustio teren.

RK Partizan tim povodom izjavljuje sledeće:

Ono što je Milomir uradio na utakmici u Novom Pazaru je izuzetno nepromišljeno, ružno, neodbranjivo i neoprostivo. Osim ako stvarno poznajete Milomira. Dobroćudnog diva, studenta KPA, sportistu i dete za primer. Kapitena u pravom smislu reči.

I ako ste nekada uživo gledali rukomet. Pravi muški, agresivni, surovi i ponekada brutalni sport. Sport u kome su koškanja i gurkanja, kada puls i adrenalin dodirnu nebo, sastavni deo igre i utakmice kao događaja. Koškanja sa sudijama, publikom, protivnikom, a neretko i sa najboljim drugom iz svlačionice.

Ako sve to ne poznajete, ne žurite sa razapinjanjem jednog čestitog momka i vrhunskog sportiste na krst srama, kao da je zvezda rijalitija, huligan ili kriminalac. Od strane kluba i organa Saveza, za svoju nesportsku reakciju, biće svakako drakonski kažnjen.

Ko nikada nije pogrešio – neka baci prvi kamen.