PRIPREME U PUNOM JEKU: Crno-beli u iščekivanju nove sezone

08.08.2020. | Sezona 2020/2021

Od 16. marta, kada je u Srbiji zbog pandemije virusa COVID-19 uvedeno vanredno stanje, ljubitelji rukometa uskraćeni su za nadmetanje za titulu nacionalnog šampiona. Radi očuvanja zdravlja svih aktera i gledalaca, doneta je odluka da se sezona 2019/2020. poništi.

U Humskoj jedan željno se iščekuje početak nove sezone i prilika da mladi tim, predvođen Nenadom Maksićem, pokaže svoje ambicije ka osvajanju trofeja.

Pripreme u crno-belom taboru počele su pre dve nedelje. Igrači, njih 20, podeljeni su u dve grupe, a kako dugo nisu bili u trenažnom procesu, treniraju svakog drugog dana, isključivo na otvorenom.

,,Od sledeće nedelje spojićemo igrače u jednu grupu i treniraćemo svakoga dana, kombinujući teretanu i trčanje naizmenično, uključujući polako i rad sa loptom. Nadam se da ćemo uskoro dobiti dozvolu da počnemo sa treninzima u hali, jer će igračima biti lakše da prevaziđu ovaj otežani način treniranja, u iščekivanju da odigraju prvu prijateljsku utakmicu”, ističe Nenad Maksić.

Trener našeg tima nada se lepim vestima kada je u pitanju sastav za predstojeću sezonu.

,,Ima novih imena, a verujem da će još neki od bivših igrača odlučiti da ostanu. Svojim iskustvom dali bi veliki doprinos krajnjem i očekivanom rezultatu, a i stasavanju mladih igrača. O imenima ćemo kada se to i dogodi. Promena će biti na bekovskim pozicijama, a nadam se i da će golman Milić istrajati i ponovo stati na gol. Što se tiče odlazaka, klub je napustio Nemanja Živković, koji je otišao u Sloveniju”.

Sponzori

Dunav
FOX vision
Varoš kapija
Fizio Vračar
Fakultet za sport
VŠSR
SoccerBet
MBS
Intermezzo
Mona Man
Agro Food