Mićić: Uz iskustvo starijih i želju mlađih igrača, možemo do trofeja u Kupu!

22.09.2020. | Sezona 2020/2021

Rukometni klub Partizan u sezonu 2020/21. ulazi sa novim sponzorima, dizajnom dresova, ali i novim kapitenom. Posle odlaska Nemanje Živkovića, kapitenska traka pripala je Ivanu Mićiću, koji nestrpljivo čeka da predvodi ekipu na terenu.

Više od šest meseci prošlo je od poslednje takmičarske utakmice koju su odigrali crno-beli. Pandemija COVID-19 poremetila je planove superligaša u borbi za titulu državnog šampiona, ali će jedan trofej ipak dobiti novog (ili starog) vlasnika – pehar Kupa Srbije. Partizan – Dinamo, Vojvodina – Metaloplastika. Ovo su polufinalni parovi završnog turnira, koji će se 26. i 27. septembra odigrati u Zrenjaninu.

Naš pivotmen i novi kapiten priželjkuje da se, ukoliko izbore plasman u finale, crno-beli za trofej bore protiv Vojvodine, aktuelnog prvaka države i osvajača Kupa. Ipak, prvo treba preći prepreku koja se zove Dinamo.

,,Iako im je sastav dosta izmenjen, Pančevci su i dalje jedna jako ozbiljna i dobro vođena ekipa. Njihovi glavni aduti su igrači sa najviše iskustva – Mitrović i Vučković. Za finale bih ipak radije odabrao Novosađane, jer je odmeravanje snaga sa aktuelnim šampionom u borbi za trofej nešto što svaki igrač i tim priželjkuje„, tvrdi Mićić.

Kako kaže, sa dodeljenom kapitenskom trakom je na njega pala velika odgovornost, ali i čast.

,,Kao dete Partizana jako sam srećan i počastvovan što je kapitenska traka pripala meni, pogotovo imajući u vidu ko su moji saigrači i kakve biografije imaju iza sebe. Potrudiću se da to iznesem na maksimalan mogući način, kao i moji prethodnici„.

Foto: Maja Nastić

Dug period priprema je iza crno-belih, koji su među prvima započeli trenažni proces.

,,Mogu slobodno reći da je početak priprema bio dosta modifikovan, jer naravno ne može se odmah krenuti naviknutim intenzitetom posle jako duge pauze, tako da nam je bio potreban određeni period da se dostigne neki optimalni nivo. Svakako da je situacija, koja je nastala zbog korona virusa, poremetila kako mene tako i sve ostale. U uslovima kakvi su bili, probali smo maksimalno da održimo formu i neki kontinuitet, međutim, rad sa loptom koji je izostajao je podjednako važan koliko i održavanje kondicije, tako da je to bilo nešto na šta je strogo morao da se stavi akcenat„, smatra naš pivot.

Utakmica između Partizana i Dinama u polufinalu Kupa Srbije na programu je u subotu od 17 časova (prenos putem lajv strima), dok se finale igra dan kasnije u 18 (prenos na RTS2).

,,Prva utakmica takmičarskog karaktera i odmah ogroman značaj, smatram jedna jako lepa prilika da se napravi veliki poduhvat. Uveren sam da se ekipa ukomponovala tokom ovog proteklog pripremnog perioda i da uz ogromno iskustvo starijih igrača i energiju i želju mlađih imamo zaista dobre šanse da osvojimo trofej”, zaključuje kapiten crno-belih.

Sponzori

Dunav
FOX vision
Varoš kapija
Fizio Vračar
Fakultet za sport
VŠSR
SoccerBet
MBS
Intermezzo
Mona Man
Agro Food