Partizan poražen, Dinamo u finalu Kupa

26.09.2020. | Sezona 2020/2021

Rukometaši Partizana nisu uspeli da se domognu finala Kupa Srbije. Pančevački Dinamo je u zrenjaninskoj ,,Kristalnoj dvorani“ večeras bio nepremostiva prepreka za crno-bele, pa je rezultat na semaforu posle 60 minuta igre bio 26:22 (13:9).

Naš rival je bolje otvorio utakmicu i poveo 4:1. Dugo su Pančevci čuvali tri gola prednosti, sve do 21. minuta, kada se Partizan približio na 9:8. Izgledalo je u tom trenutku kao da su crno-beli konačno uhvatili željeni ritam, ali je usledila nova serija Dinama, pa se na poluvreme otišlo pri rezultatu 13:9.

Na startu drugog dela Partizan dolazi do najvećeg deficita u dotadašnjem toku igre (15:10). Izabranici Nenada Maksića nisu imali rešenje za izuzetno raspoložen tim Akima Komnenića, iako su Maksić i Petrić briljirali na trenutke. Dinamo je četiri minuta pre kraja imao plus šest (23:17) i već tada nije bilo dileme ko će se naći u finalu. Nažalost, ne Partizan.

Ovaj susret obeležila je i jedna zanimljiva činjenica. Golman Strahinja Milić vratio se među stative posle dve godine pauze i na svoj konto upisao šest odbrana. Među crno-belima, po broju postignutih golova, istakli su se Maksić (7) i Petrić (4). U ekipi Dinama efikasan je bio Šotić (7), dok je na golu briljirao Radovanović sa 14 odbrana.

DINAMO: Ivančević 1, Pavlović U 3, Bunjevčević 4, Šotić 7, Kovačević, Jovanović, Pavlović, Pavlović L, Tonić, Distol, Golubović 2, Kostadinović 6(2), Milunović, Vučković 1, Radovanović 14 odbrana, Mitrović 1.
PARTIZAN: Dragović 1, Vižlina 1, Bajčeta 1, Grubić, Trnavac 3 odbrane i sedmerac, Jovanović, Gojković, Mandić 1, Mićić 2, Gudurić, Dimitrijević 3, Maksić 7, Cvijetić 1, Petrić 4, Nešić, Milić šest odbrana.

Foto: RSS/ Zoran Bogaroški

Sponzori

Dunav
FOX vision
Varoš kapija
Fizio Vračar
Fakultet za sport
VŠSR
SoccerBet
MBS
Intermezzo
Mona Man
Agro Food