Mihajlov: Verujem u pobedu u Zrenjaninu, ali treba biti oprezan

09.10.2020. | Sezona 2020/2021

Pre svake utakmice Ivan Mihajlov temeljno proučava protivnika gledajući video snimke sa prethodnih mečeva, a na putu do hale sluša pesme grupe JNA, jer ga dodatno motivišu i podižu mu raspoloženje. Ovaj ,,ritual“ samo dodatno dokazuje posvećenost 20-godišnjeg čuvara mreže i ljubav prema klubu u kojem je od detinjstva. Iako je veoma mlad, ne čudi što se, u trenucima kada je to najpotrebnije, sa pritiskom nosi kao iskusan i izuzetno zreo igrač. Tako je bilo u prvom kolu ARKUS lige, kada je Partizan nesigurno ušao u meč protiv Kikinde Grindex. Veliki broj promašaja u napadu svojim odbranama anulirao je upravo momak koji crno-beli dres nosi od svoje devete godine.

,,Posle izgubljenog polufinala Kupa bilo nam je važno da se pobedom nad Kikindom vratimo na pravi put i uspeli smo. Posle prvog poluvremena, kada smo odlično igrali odbranu, ali promašivali u napadu, u drugom smo bili odlični u oba segmenta. Popravili smo napad i nastavili sa dobrom odbranom, koja je bila ključna za trijumf“, ističe Mihajlov, koji je tokom prvih 30 minuta igre devet puta sačuvao gol.

Meč drugog kola protiv Proletera u Zrenjaninu crno-beli igraju u subotu od 18 časova. Utakmicu možete pratiti uživo OVDE.

,,Prošle sezone smo oba puta bili bolji od Proletera. Sada im je ekipa dosta podmlađena, ali treba biti oprezan. Ne treba ih potcenjivati, ipak igraju na domaćem terenu. Očekujem dobru utakmicu i, naravno, našu pobedu“, siguran je čuvar mreže crno-belih.

Partizan ove sezone može da se pohvali time da raspolaže četvoricom odličnih golmana. Tu su i Andrej Trnavac (21), Strahinja Milić (29) i Aćim Beloševac (18), ali za Ivana Mihajlova to ne predstavlja dodatni pritisak.

,,Prošao sam sve selekcije kluba i naučio kako da se nosim sa pritiskom i odgovornošću, koje igranje za Partizan nosi. U tome mi je veoma pomogla podrška koju dobijam od svoje porodice, saigrača i kluba. Zato se trudim da svaku šansu koja mi je pružena iskoristim na najbolji mogući način“, ističe mladi golman.

Sponzori

Dunav
FOX vision
Varoš kapija
Fizio Vračar
Fakultet za sport
VŠSR
SoccerBet
MBS
Intermezzo
Mona Man
Agro Food