Petrić: Rudar je mnogo opasniji u Kostolcu

16.04.2021. | Sezona 2020/2021

Bek Partizana Stefan Petrić našao se na širem spisku kandidata za sastav reprezentacije Srbije u kvalifikacionoj utakmici za plasman na Evropsko prvenstvo 2022. godine protiv selekcije Grčke, koja će se odigrati 29. aprila od 14 časova u Atini. Talentovani 20-godišnjak, kog smo još na početku sezone predstavili kao budućnost srpskog rukometa, ističe da mu poziv Tonija Đerone uliva dodatno samopouzdanje.

,,Mnogo mi znače nova iskustva sa starijim igračima, od kojih mogu mnogo da naučim.  Drago mi je što me Toni Đerona zove već drugi put na okupljanje nacionalnog tima„, naglašava Stefan, koji je jedan od devet igrača iz ARKUS lige, od ukupno 35 sa spiska.

Pred crno-belima je novih sedam kola plej-ofa, tokom kojih će pokušati da se nađu među dve najbolje rangirane ekipe na kraju sezone i izbore učešće u SEHA ligi u narednoj.

,,Dobro smo se pokazali tokom prvog dela plej-ofa, s obzirom na to da je samo Vojvodina uspela da nas pobedi sa više od jednog gola razlike. Nisam zadovoljan jedino porazom od Metaloplastike u Šapcu, jer smatram da smo zaslužili da uzmemo bar bod, ako ne i dva, ali to ništa ne menja. Svakako moramo da ih nadigramo kod kuće. U ovom trenutku je najrealnije da napadamo drugo mesto na tabeli i da izborimo ulazak u regionalno takmičenje„, tvrdi Petrić.

Partizan u subotu od 19 časova gostuje ekipi Rudara u Kostolcu, a prenos uživo možete pratiti na zvaničnom ,,jutjub“ kanalu ARKUS lige. Dva tima snage su odmerila u prvom kolu plej-ofa, kada je Partizan na Banjici slavio rezultatom 35:24. Ipak, Stefan upozorava da su ,,rudari“ mnogo opasniji na svom terenu.

,,Radi se o jednoj iskusnoj ekipi, koja već duže vreme igra sa istim rosterom igrača, koji se međusobno vrlo dobro poznaju. Utakmica neće biti ista kao u prvom delu, kada smo bili ubedljivi, jer Kostolčani mnogo bolje igraju kod kuće„.

Crno-beli će posle ovog gostovanja biti domaćin Metaloplastici, a u 11. kolu i ekipi Železničara, glavnim konkurentima za drugo mesto, koje vodi u SEHA ligu.

,,Metaloplastika i Železničar su u, za nijansu težoj poziciji, jer gostuju kod nas. U prvom delu sezone su pristizala pojačanja, ali smo sada već duže vreme na okupu i očekujem da ćemo tek pružiti odlične partije„, zaključuje Stefan.

 

Sponzori

Dunav
FOX vision
Varoš kapija
Fizio Vračar
Fakultet za sport
VŠSR
SoccerBet
MBS
Intermezzo
Mona Man
Agro Food