Nešić: Da se revanširamo Železničaru za ,,otkinut“ bod u Nišu; Gudurić: Teško i neizvesno do samog kraja

11.05.2021. | Sezona 2020/2021

Rukometaši Partizana u sredu od 17 časova dočekuju ekipu Železničara na ,,Banjici“ (RTS 2). Raspored 11. kola plej-ofa ARKUS lige donosi nam novi rukometni derbi, koji će naročito za crno-bele biti od velikog značaja. Naš tim je trenutno na drugoj poziciji na tabeli, uz bod više od trećeplasirane Metaloplastike, pa je pobeda imperativ u svakom narednom duelu do kraja sezone.

Da Partizan nema pravo na kiks svesni su i naši mladi krilni igrači Ignjat Nešić i Aleksa Gudurić. Obojica rođeni 2002. godine, ove sezone pametno su iskoristili svaki minut proveden na terenu i već pokazali da su budućnost kluba, ali i rukometa u Srbiji.

Crno-beli su u prethodnom kolu nadigrali Dinamo u Pančevu, posle turbulentnog prvog poluvremena  – 25:30 (13:12). Rezultat koji je posle 30 minuta igre pisao na semaforu bio je dovoljna opomena za izabranike Nenada Maksića pred nastavak meča.

,,Za nas je utakmica u Pančevu bila jedan od odlučujućih koraka ka ostvarenju zacrtanog cilja. Nismo bili na očekivanom nivou tokom prvog dela igre, ali smo se probudili u drugom poluvremenu, svesni da moramo da pobedimo. Mislim da smo u odlučujućim momentima imali veću želju za trijumfom od domaćina, to je i presudilo“, smatra Aleksa.

Naredni protivnik je niški Železničar, sa kojim je naš klub odigrao nerešeno na jugu Srbije u prvom delu plej-ofa – 28:28 (16:15).

,,Radi se o ekipi koja je odlična kombinacija iskusnih i mladih igrača. Sa trenerom Teodorovićem se vrlo dobro poznajem iz reprezentacije i nije slučajno što su nam u Nišu ,,otkinuli“ bod. Nadam se da to neće biti slučaj u sredu i da ćemo ponoviti našu standardnu igru, sigurnost i samouverenost iz prethodnih mečeva“, ističe Ignjat. ,,Biće neizvesno i teško, prava borba do samog kraja, ali verujemo da će bodovi ostati na Banjici“, dodaje Aleksa.

Marko Lasica, koji je nedavno pojačao Partizan na poziciji desnog krila, na kojoj igra i Nešić, za svog mladog kolegu nedavno je izjavio da je svetla budućnost srpskog rukometa.

,,Na Marka gledam kao na starijeg brata, koji je tu da mi sugeriše na greške, da me podrži i pomogne da ispunim svoj lični cilj. Smatram ga pozitivnom konkurencijom, u pravom smislu te reči, i voleo bih da nastavimo saradnju i sledeće sezone“, naglašava Ignjat.

Kada su u pitanju ambicije kluba u preostalim susretima plej-ofa, naši mladi krilni igrači imaju jasnu poruku – drugo mesto na kraju sezone dovoljan je motiv za pobedu u svakoj narednoj utakmici.

,,Od samog starta naš cilj je bio ulazak u SEHA ligu i nadamo se da ćemo ga ostvariti“, poručuje Aleksa.

,,Verujem da možemo da napravimo veliko iznenađenje u Novom Sadu, u 12. kolu, protiv Vojvodine, i da tamo osiguramo to drugo mesto“, zaključuje Ignjat.

Tabela: Vojvodina 20, PARTIZAN 15, Metaloplastika 14, Železničar 11, Dinamo 6, Dubočica 6, Radnički 4, Rudar 4.

Sponzori

Dunav
FOX vision
Varoš kapija
Fizio Vračar
Fakultet za sport
VŠSR
SoccerBet
MBS
Intermezzo
Mona Man
Agro Food