Trener Maksić pred poslednji meč u sezoni: Trijumf u Leskovcu od neprocenjive vrednosti za Partizan

29.05.2021. | Sezona 2020/2021

Susret Partizana i Dubočice 54, odigran prvog februara 2020. godine u Leskovcu, ostao je urezan u sećanju svima kojima je crno-bela boja u srcu. Hala je bila ispunjena do poslednjeg mesta, a interesovanje za dolazak našeg tima toliko da su mnogi ostali ispred dvorane. Pred oko 4.500 gledalaca Partizan je slavio minimalnom razlikom (22:23) i zabeležio trijumf u 15. kolu ARKUS lige.

Prava je šteta što se u nedelju, u poslednjem kolu plej-ofa superligaškog takmičenja, ta slika neće ponoviti. Crno-beli bi sutrašnjom pobedom protiv Dubočice obezbedili drugo mesto na tabeli, koje vodi u SEHA ligu, u kojoj je naš tim poslednji put nastupao u sezoni 2013/14.

Za trenera Nenada Maksića, koji je te sezone bio u ulozi igrača Partizana, nema nikakve dileme – trijumf u Leskovcu bio bi od neprocenjivog značaja za crno-bele.

,,Igranje SEHA lige bi nas vratilo tamo gde nam je i mesto – među najboljim klubovima regiona. Bio bi to veliki uspeh svih nas, počev od predsednika Perkunića, igrača, stručnog štaba i svih ljudi koji pomažu klubu i sa kojima smo kroz mnogo toga prošli. Samim tim, nama bi pobeda značila neuporedivo više nego njima. Međutim, ni Dubočici, koja je veoma nezgodna ekipa, kada igra na svom terenu, neće nedostajati motiva. Svi vole da igraju protiv Partizana, što smo videli i u prethodnom kolu protiv Radničkog„.

Strateg našeg tima osvrnuo se na remi sa Kragujevčanima na Banjici prošlog petka (27:27), kada su crno-beli umalo Metaloplastici prepustili drugo mesto. Ipak, Šapčani su dan kasnije poraženi od Železničara, pa je poredak na tabeli ostao nepromenjen.

,,Prošli smo bezbolno zahvaljujući ostalim rezultatima, ali ta utakmica nam je opomena. Naravno da sam bio razočaran rezultatom, ali sam tokom priprema za taj duel stalno podsećao igrače da ne smeju potceniti protivnika. Problem je kada ne možete da ih ubedite da neće lako doći do pobede, ali izgleda da ne veruju ljudima koji im to pričaju, sve dok ne osete na svojoj koži. Sreća u nesreći je što se to desilo tada i prošlo nekažnjeno, da se ne bi dogodilo u Leskovcu. Najvažnije je da postoji reakcija igrača i verujem da ćemo se u Beograd vratiti uz pesmu„, istakao je Maksić i dodao da je njegov tim već dugo pod velikim pritiskom rukometne javnosti: ,,Počev od trijumfa nad Metaloplastikom u plej-ofu, plasira se priča da je sve gotovo i da ćemo mi sezonu završiti kao drugi. To je opasno, jer se takvo ubeđenje prenese i na igrače. Ja najbolje znam da, kada dođe kraj maja, svima je već u glavi odmor i povratak porodici. Svestan sam da mnogi igrači u ekipi nisu nikada igrali tako važnu utakmicu, kao što je ova koja je pred nama. Zato je važno da sutra na terenu budemo pravi i da od prvog minuta pokažemo najbolji rukomet koji umemo da igramo„.

Utakmica Dubočica 54 – Partizan igra se u nedelju od 19 časova, a u isto vreme u Novom Sadu počinje duel Vojvodina – Metaloplastika. U slučaju da crno-beli i ,,plastičari“ sezonu završe sa istim brojem bodova, drugo mesto na tabeli pripašće našem timu zbog boljeg međusobnog skora. Partizan bi pobedom obezbedio učešće u SEHA ligi, ali čak i u slučaju poraza, naš tim ima šansu da ostane na drugom mestu, pod uslovom da Novosađani nadigraju Šapčane.

TABELA: Vojvodina 26, Partizan 18, Metaloplastika 18, Železničar 1949  15, Dinamo 8, Dubočica 54  8, Rudar 6, Radnički 5.

Sponzori

Dunav
FOX vision
Varoš kapija
Fizio Vračar
Fakultet za sport
VŠSR
SoccerBet
MBS
Intermezzo
Mona Man
Agro Food