OKUPLJANJE CRNO-BELIH: Sećanje na Mostar 1984. i Cetinje 2002, uručena zahvalnica Predragu Juškoviću

01.07.2021. | Sezona 2021/2022

Da rukometni klub Partizan ne zaboravlja svoju prošlost i ljude koji su bili njen deo čak i u najtežim vremenima, pokazali smo još jednim okupljanjem u Klubu sportista na stadionu ,,JNA“.

Naš klub ponosan je i na godine kada nije bio u samom vrhu ligaškog rukometa, stoga se svakog leta rado setimo 29. juna 1984. godine, dana kada su se crno-beli vratili u Drugu ligu – Istok. Zvuči neverovatno, ali naš tim je te sezone igrao u trećem rangu. Ipak, pobedom u Mostaru nad Čelikom iz Nikšića 23:20 napravili smo značajan korak ka povratku u elitno društvo. Naša prošlost tu je da nas podseti gde smo nekada bili, da uvidimo u čemu smo grešili i da nas nauči da takve greške nikada ne ponovimo.

Okupljanju u Klubu sportista pridružili su se igrači iz generacije koja je te 1984. godine izborila viši rang: Zoran Padežanin, Božidar Đurković, Časlav Dinčić, Goran Lainović, Goran Jeli i Miki Stevanović.

Istovremeno, misleći na budućnost kluba, ovaj trenutak podelili smo sa igračima iz selekcije 2008/2009, koja ja trenutno najmlađa selekcija u crno-belom taboru.

Bila je to idealna prilika i da iskažemo zahvalnost gospodinu Predragu Juškoviću, koji je u godinama za nama bio veliki prijatelj kluba, a ovim povodom uručena mu je zahvalnica za nesebičnu pomoć koju pruža Partizanu.

Datum 30. jun bio je srećan za Partizan 2002. godine, kada su crno-beli trijumfom nad Lovćenom na Cetinju (24:25) osvojili petu titulu nacionalnog šampiona. Ponosni na svoju istoriju i svaki podignut trofej!

Sponzori

Dunav
FOX vision
Varoš kapija
Fizio Vračar
Fakultet za sport
VŠSR
SoccerBet
MBS
Intermezzo
Mona Man
Agro Food