Nikola Zečević poručuje: Došao sam u Partizan da osvajam trofeje!

08.07.2021. | Sezona 2021/2022

U jeku plej-ofa, poslednjeg dana marta tekuće godine, predstavili smo prvo pojačanje za narednu sezonu. Tada smo sa ponosom objavili da će crno-beli dres obući Nikola Zečević. S obzirom na to da su mnogi klubovi baš ovog momka želeli u svojim redovima, možemo biti ponosni što je levi bek, rođen 2002. godine u Novoj Varoši, odlučio da iz Voždovca pređe u Partizan.

,,Imao sam puno ponuda ove godine, kako iz Srbije, tako i iz inostranstva. Odlučio sam se za Partizan, jer vidim da je klub sa ambicijama, klub koji ima želju da stvara i gura mlade igrače, i iz godine u godinu napreduje. Partizan ima tradiciju, već decenijama stub reprezentacije Srbije predstavljaju rukometaši ponikli u crno-belom taboru, zato sam ponosan što sam postao deo Partizana„, poručuje Nikola na početku našeg razgovora.

Izuzetan talenat i visoke ambicije krase ovog 19-godišnjaka, koji već sada obećava blistavu karijeru.

,,Dolazim da bih osvajao trofeje. Verujem da možemo da sklopimo kockice i uđemo u ozbiljnu trku za titulu. Ne dolazim da budem drugi, da kažem uspeh je biti iza Vojvodine. Obožavam pritisak i ambicija je jasna – borba za prvo mesto nema alternativu! Što se tiče moje karijere uopšteno, nacionalni tim mi je iznad svega i sanjam olimpijsku medalju. Ipak, sve u svoje vreme i korak po korak. Naučen sam da ‘pucam visoko’ i to je neki san kojem težim„.

Zečević se emotivnom porukom oprostio od svojih saigrača iz Voždovca, za koje kaže da su mu pružili četiri prelepe godine i bili više od sporta i rukometa. Ističe da mu je kroz dosadašnju karijeru porodica bila najveća podrška.

,,Bez njih ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Uvek sam imao podršku i razumevanje u kući, što je nezamenljiv faktor. Tu su, naravno, i prijatelji, saigrači… Imao sam sreću da imam sjajne trenere, kako u Voždovcu i Zlataru, tako i u reprezentaciji. Sa svima njima sam u kontaktu, ne bih da ih sada imenujem, jer svi oni vrlo dobro znaju koliko mi znače. I dalje imam njihovu podršku, što mi je najbolji pokazatelj da sam sve ove godine radio i ponašao se kako treba„.

Mladi levi bek, pored rukometnog terena, ne zapostavlja ni polje obrazovanja.

,,Završio sam elektrotehničku školu, sada je vreme za fakultet. Smatram da je školovanje, uz sport jako bitno, i planiram da se usavršavam na oba fronta. U slobodno vreme se takođe bavim sportom, rekreacijom. Obožavam leto, tako da sunčano i lepo vreme provodim na bazenu i moru, ili ako sam kući, na Zlatarskom jezeru. Moram da pomenem i svoju devojku, koja je najlepši deo moje svakodnevice„.

Nikola već poznaje svoje nove saigrače i jedva čeka da odigra prve minute u crno-belom dresu.

,,Većinu momaka sam znao i pre nego što sam došao. Dok sam igrao u Voždovcu, termini su nam se podudarali, pa sam stigao sve da ih upoznam. Sjajni su, ozbiljni sportisti koji žive za ovaj sport. Trenera Maksića takođe jako dobro poznajem i biće mi čast da igram za njega. Energičan je, posvećen svom poslu i mislim da u njegovom timu mogu mnogo da napredujem. Gledajući ekipu prošle godine, shvatio sam da će atmosfera biti slična onoj koju sam doživeo u Voždovcu – to je jedna porodica koja živi, igra i gine zajedno. Jedva čekam da sezona počne„, poručio je Zečević.

Partizan se u međuvremenu dodatno pojačao, dolaskom Uroša Kojadinovića, Borisa Radivojevića, Đorđa Pisarića, Nemanje Živkovića i Aleksandra Stojanovića.

Sponzori

Dunav
FOX vision
Varoš kapija
Fizio Vračar
Fakultet za sport
VŠSR
SoccerBet
MBS
Intermezzo
Mona Man
Agro Food