Uroš Kojadinović: Protiv evropskih klubova ćemo rasti kao ekipa

17.07.2021. | Sezona 2021/2022

Juniorski reprezentativac Srbije Uroš Kojadinović pojačao je Partizan na poziciji desnog krila, stavivši paraf na trogodišnji ugovor sa crno-belima. Levoruki 21-godišnji rukometaš imao je zapaženu sezonu u dresu Spartaka, dok je opremu našeg kluba nosio na dva velika turnira za mlađe kategorije.

,,Prosto je zadivljujuće koliko Partizan ima dece u svom pogonu. Ovo je definitivno veliki korak za mene – selim se iz matičnog kluba, i dolazim u klub sa ogromnom istorijom i rukometnom tradicijom. Sviđa mi se to breme, mislim da je pravi izazov za nas mlade igrače. Dolazim sa ambicijom da naredne tri godine izrastem u dobrog igrača„, jasna je Uroševa poruka na početku našeg razgovora.

Nedavno je objavljen raspored utakmica u ARKUS ligi, za sezonu koja je pred nama. Partizan se nalazi u B grupi, zajedno sa Železničarom 1949, Dubočicom 54, Rudarom, Šamotom 65, Spartakom, Proleterom i povratnikom u društvo superligaša Mokrom Gorom (raspored možete pogledati OVDE). Pored domaćeg prvenstva, crno-beli će posle sedam godina zaigrati u SEHA ligi, a nikako ne treba zanemariti ni EHF kup i Kup „Prof. dr. Branislav Pokrajac“. Partizan je jedini od srpskih klubova povlašćen u evropskom takmičenju i svoju ,,odiseju“ počinje od druge runde.

,,Što se tiče ARKUS lige, mislim da predstavljamo jednog od favorita u svojoj grupi. Šteta je što se ponovo igra bez derbija u regularnom delu, ali sistem takmičenja je takav i nadam se da ćemo se sresti u drugoj fazi. SEHA liga je dosta kompetentnija, mnogo će značiti kao iskustvo svakome od nas, a sigurno će biti značajna i za Beograd, kao grad sa velikom rukometnom tradicijom. Nadam se da ćemo biti pametni i svaki meč na međunarodnoj sceni iskoristiti da rastemo kao ekipa protiv velikih evropskih klubova„, naglašava pojačanje crno-belih.

Da će Partizan biti ozbiljan kandidat za titulu pokazuju i druga imena koja su se preselila u naše redove. Potrebno iskustvo crno-beli će dobiti u vidu desnog krila Nemanje Živkovića i beka Aleksandra Stojanovića, dok su mlađu generaciju, pored Kojadinovića, pojačali bekovi Nikola Zečević, Đorđe Pisarić i Veljko Popović, levo krilo Boris Radivojević i golman Andrej Čolović.

,,Prošle sezone je nedostajalo par igrača, koji bi svojom svežinom nadomestili taj nedostatak protiv Vojvodine u borbi za titulu. Mislim da je za predstojeću sezonu ekipa dobro formirana na svakoj poziciji. Voleo bih i težićemo ka tome da napadnemo titulu, a bundesligaški ritam koji nas čeka mi se veoma dopada. Mislim da je dobro što ću se oprobati u ovakvom načinu funkcionisanja, gde nema mnogo prostora za odmor„.

Na privatnom planu, Uroš Kojadinović je sasvim običan momak, koji oduševi kada otkrije koja interesovanja ima mimo bavljenja rukometom.

,,Učenje jezika za mene predstavlja veliko zadovoljstvo. Trenutno učim španski, a voleo bih da naučim još neki jezik. Volim da igram tenis, da čitam, a najviše uživam u delima Meše Selimovića. Naravno, kao svaki mladić, kada za to imam vremena i prostora, volim da se provodim„.

Priliku da debituje za prvi tim Partizana u domaćem prvenstvu Uroš će imati 18/19. septembra na Banjici, gde će crno-beli dočekati Mokru Goru, u prvom kolu ARKUS lige.

Sponzori

Dunav
FOX vision
Varoš kapija
Fizio Vračar
Fakultet za sport
VŠSR
SoccerBet
MBS
Intermezzo
Mona Man
Agro Food