Aleksandar Stojanović: Partizan vidim u samom vrhu srpskog rukometa

19.08.2021. | Sezona 2021/2022

,,Partizan je bio poziv koji se ne odbija”, poručuje Aleksandar Stojanović, desni bek koji je ovog leta pristigao u crno-beli tabor. Iskusni rukometaš, koji u svojoj biografiji ima deset sezona u EHF Ligi šampiona, zadovoljan je tokom kojim se odvijaju pripreme tima.

,,Na početku smo se fokusirali na fizičku pripremu, a u međuvremenu smo odigrali i utakmicu protiv rumunske Dobrudže, u kojoj smo slavili minimalnom razlikom. Što se same ekipe tiče, imamo vrlo mlad i perspektivan tim, pred kojim će ove sezone biti težak zadatak. Nećemo tako lako proći kroz prvi deo ligaškog takmičenja. Važimo za prvog favorita u grupi, ali imamo zanimljive protivnike, koji uvek mogu da naprave iznenađenje”, ističe Stojanović, koji se brzo uklopio među novim saigračima.

,,Većinu momaka poznajem od ranije, a sa nekima sam i delio svlačionicu. Već smo sagradili dobar odnos i hemiju koja je potrebna za uspeh. Partizan je za mene bio poziv koji se ne odbija. Klub vidim u samom vrhu srpskog rukometa, a Vojvodina je posle dužeg vremenskog perioda dobila ozbiljnog konkurenta za titulu”.

Novajlija na poziciji desnog beka smatra da će Partizan borbu za titulu, pored aktuelnog prvaka Srbije, voditi sa Metaloplastikom i Radničkim.
 
,,Vojvodina je ekipa koja već duži vremenski period osvaja trofeje i to će za nas biti dodatni motiv da im budemo konkurentni na svim poljima. Vredno rade, dobro su se pojačali tokom leta, te ih smatram ozbiljnom pretnjom. Što se tiče Metaloplastike, radi se o jednom od najstabilnijih klubova u našoj zemlji. Najveće pojačanje će im biti Savo Mešter, koji je nekada nosio dres Partizana, a koji je sjajan igrač. Đorđe Teodorović, sa kojim sam sarađivao u Nišu prošle sezone, preuzeo je Radnički, ekipu za koju verujem da će ponovo biti prijatno iznenađenje. Ipak, nadam se da ćemo, uz podršku vatrenih navijača sa tribina, prvi deo takmičenja završiti sa maksimalnim učinkom i spremno dočekati plej-of”, poručio je Aleksandar Stojanović.

Sponzori

Dunav
FOX vision
Varoš kapija
Fizio Vračar
Fakultet za sport
VŠSR
SoccerBet
MBS
Intermezzo
Mona Man
Agro Food