EVROPSKA PREMIJERA CRNO-BELIH: Partizan nadigrao Beršem

16.10.2021. | Sezona 2021/2022, Sve vesti

Rukometaši Partizana savladali su luksemburški Beršem u prvom meču druge runde EHF Evrokupa – 33:22 (19:11). Odličan ambijent našim igračima na Banjici priredili su mnogobrojni navijači, koji su gromoglasno bodrili voljeni klub tokom svih 60 minuta. U takvoj atmosferi, crno-belima nije manjkalo motiva da prvi evropski meč u ovoj sezoni okončaju u svoju korist, uz zavidnu prednost pred revanš na gostujućem terenu.

Uz sigurnog Srđana Đorđevića na golu, sjajno je funkcionisala odbrana Partizana tokom prvog poluvremena. Posle uvodne neizvesnosti i početnog odmeravanja snaga, naš tim je napravio seriju 6:0 i poveo rezultatom 8:2. Postizali su crno-beli golove sa svih pozicija i potpuno poremetili igrače Beršema, koji nikako nisu mogli da ,,pročitaju“ odakle će uslediti šut ka njihovom golu. Partizan je potpuno nametnuo svoju igru ekipi iz Luksemburga i na poluvreme otišao uz prednost od osam pogodaka – 19:11.

Na startu drugog dela igre, trener Nenad Maksić je ,,promešao karte“ i mesto na terenu ustupio igračima koji su tokom prvog poluvremena bili na klupi.  Usledio je crni niz našeg tima, koji u periodu od 40, pa sve do 48. minuta nije zatresao mrežu rivala. Srećom, realizacija je izostala i kod gostiju, pa crno-beli nemaju za čime da žale kada je rezultat u pitanju. Na kraju, uz veći broj šuteva na gol i manji broj grešaka, Partizan je slavio rezultatom 33:22, pa će Beršem za sedam dana u Luksemburgu dočekati naš tim uz dvocifreni zaostatak.

Najefikasniji u našem timu bili su krilni igrači. Aleksa Maksić je meč završio kao sedmostruki strelac, dok je gol manje postigao kapiten Nemanja Živković. U ekipi Beršema po sedam pogodaka upisali su Šolten i Caco.

Sponzori

Dunav
FOX vision
Varoš kapija
Fizio Vračar
Fakultet za sport
VŠSR
SoccerBet
MBS
Intermezzo
Mona Man
Agro Food