REMI PARTIZANA I PROLETERA: Crno-belima pola plena u Zrenjaninu

30.10.2021. | Sezona 2021/2022, Sve vesti

Upozoravao je trener Nenad Maksić da će Proleter biti motivisan protiv Partizana i naslućivao težak i neizvestan meč. To se i obistinilo, pošto je susret sedmog kola ARKUS lige, koji je odigran večeras u Zrenjaninu, završen rezultatom 29:29 (14:12).

Od prvog minuta videlo se da crno-beli pred sobom imaju izuzetno raspoloženog protivnika, željnog dokazivanja. Egal koji je publika u ,,Kristalnoj dvorani“ gledala tokom prvog poluvremena okončan je blagom prednošču domaćina, koji je na pauzu otišao mirnije glave – 14:12.

Dva gola Proletera na startu drugog dela igre i vođstvo 16:12 bili su alarm za crno-bele, koji su shvatili da što pre moraju da se trgnu. Uspeli su da poravnaju rezultat u 52. minutu (24:24), zahvaljujući dobroj koncentraciji u odbrani i čuvaru mreže Trnavcu. Živković je doneo prednost našem timu (24:25), a od ovog momenta pa sve do poslednjeg sudijskog zvižduka gledali smo rezultatsku klackalicu. Na kraju možda i najpravedniji ishod – remi i podela plena (29:29).

Najefikasniji u dresu Partizana bio je Nikola Ivanović, koji se 11 puta upisao u listu strelaca, od toga šest puta iz kaznenog udarca. Za igrača utakmice proglašen je Predrag Krivošija iz Proletera, koji je meč završio kao četvorostruki strelac.

Ne treba zaboraviti da su naši momci prethodnu utakmicu odigrali pre samo dva dana i da je iza njih izuzetno težak raspored i naporna nedelja. Do narednog meča u ARKUS ligi imaće dovoljno vremena da se odmore i pripreme za gostovanje Mokroj Gori (11. novembar).

Sponzori

Dunav
FOX vision
Varoš kapija
Fizio Vračar
Fakultet za sport
VŠSR
SoccerBet
MBS
Intermezzo
Mona Man
Agro Food