VELIKI NOVOGODIŠNJI INTERVJU: Trener Nenad Maksić o tekućoj sezoni i svemu što nas očekuje u 2022. godini

31.12.2021. | Sve vesti, Sezona 2021/2022

Novogodišnji i božićni praznici period su kada se svako od nas u mislima vraća na ono što je postigao u prethodnoj godini, sabira utiske i postavlja sebi ciljeve za novih 365 dana koji dolaze. Rukometni klub Partizan može biti ponosan na rezultate iz 2021. godine, a cilj za 2022. odavno je zacrtan – da titula bude crno-bela.

U velikom novogodišnjem intervjuu, sa trenerom Nenadom Maksićem razgovarali smo o tekućoj sezoni, borbi za trofeje, potencijalnim pojačanjima, SEHA ligi, ali i reprezentaciji Srbije, koju uskoro očekuje Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj.

Bližimo se kraju 2021. godine. Po čemu ćete je pamtiti, a šta biste želeli da zaboravite?

– Pamtiću je kao godinu uspeha našeg sporta, reprezentativnog, pojedinačnog i kolektivnog. Što se tiče Partizana, u ovoj godini napravili smo još jedan korak ka cilju, čije ostvarenje svi čekamo skoro deceniju, a to je osvajanje nekog od trofeja. Naravno, u tome vidim i svoj lični doprinos i uspeh. Voleo bih da zaboravim na probleme koje nam je doneo korona virus, ali očigledno je da ćemo i u 2022. godini morati da se prilagodimo i radimo u istim uslovima.

Partizan iza sebe ima uspešnu polusezonu u ARKUS ligi, a odličan utisak ostavio je i u Evrokupu. Kojom utakmicom ste posebno zadovoljni? Za koju biste rekli ,,E,to je Partizan kakav želim uvek da vidim“?

– Tako je, završili smo polusezonu bez poraza, a najbolje smo izgledali tamo gde je bilo najteže – u Leskovcu i Kostolcu. Takav Partizan bih voleo da gledam, a naravno da pamtimo i utakmicu na Banjici protiv Baja Marea, u kojoj smo prikazali najbolju igru u ovom jesenjem delu.

Ono što sve zanima jeste kako će Partizan izgledati u predstojećoj godini. Kakve promene u igračkom kadru su planirane? Da li će ih biti?

– Verujem da ćemo igrati bolje, vreme je naš saveznik. Ekipa je pretrpela određene izmene u igračkom kadru na početku sezone, a kako je svakom igraču potrebno vreme za adaptaciju, mislim da novih promena neće biti. U plej-ofu je svaka utakmica najvažnija i nema dovoljno vremena za uigravanje novih igrača.

Ko je od igrača za Vas bio najprijatnije iznenađenje u ovoj godini?

– Uroš Kojadinović. Iskreno, od njega smo to negde i očekivali, ali kao što sam već rekao u prethodnom odgovoru, svakom igraču je potrebno vreme za adaptaciju. S obzirom na to da je imao jako zahtevnu ulogu u timu, Uroš je apsolutno opravdao očekivanja i postao bitan igrač za našu ekipu.

U narednoj godini Partizan, pored domaćeg prvenstva i nacionalnog kupa, očekuje i takmičenje u SEHA ligi. Znamo koliko zahtevan tempo će biti pred celim timom. Kakva su Vaša očekivanja? Kako će se crno-beli nositi sa tim?

– Iskreno, nama je domaće takmičenje prioritet. Možda će zvučati lično, ali nismo mi krivi što SEHA liga još uvek nije počela i ne igra se kao prethodnih godina. Učešće u regionalnom takmičenju iskoristićemo za afirmaciju još nekog od igrača, ali i Partizana, kao kluba koji predstavlja naš rukomet. Svakako, biće jako teško i zahtevno jer imamo mladu ekipu.

Prvi meč u plej-ofu Partizan će odigrati u Novom Sadu protiv Vojvodine, sa kojom će voditi bitku za titulu šampiona Srbije. Kako vidite njihovu igru u ovoj sezoni?

– U igri Vojvodine se godinama ništa ne menja. Odlikuje ih čvrsta odbrana na granici dozvoljenog, sa dobrim golmanom i, naravno, istim pristupom svakoj utakmici, bez obzira na to ko je protivnik. To najviše cenim kod njih.  

Ono što rastužuje jeste slaba posećenost navijača na Banjici. U domaćem prvenstvu, Partizan je u B grupi na pretposlednjem mestu po broju gledalaca posle prvog dela takmičenja. Naš klub je na sedam utakmica kod kuće, prema zvaničnoj statistici, bodrilo ukupno 1.040 gledalaca. Šta biste poručili navijačima? Kako biste ih pozvali da nas u plej-ofu podrže u što većem broju?

– Korona je sigurno uticala na posećenost, ali činjenica je da smo u plej-ofu uvek imali veću podršku navijača na gostovanjima. Dobre igre su poziv da nas navijači bodre i to će se sigurno i desiti. Na naše najbolje utakmice u dosadašnjem toku sezone je uticala i velika podrška naših navijača, koja mnogo znači ovom mladom timu.

U januaru se održava Evropsko prvenstvo za rukometaše, a na spisku selektora Tonija Đerone su i bivši igrači Partizana, njih osmorica, koji su stasali upravo u crno-belom dresu. Koga od sadašnjih igrača našeg kluba vidite kao potencijalnog stalnog A reprezentativca? Kakve su šanse Srbije na predstojećem EP?

– U našoj reprezentaciji je dosta igrača koji su u seniorskoj konkurenciji stasavali igrajući za prvi tim Partizana. Pored toga što sam im bio saigrač, većinu njih sam kasnije i trenirao. Verujem da je Uroš Kojadinović na dobrom putu da postane seniorski reprezentativac. Nikola Zečević je jedan od najboljih među igračima koji su rođeni 2002. godine, a Andrej Trnavac i Stefan Petrić su već bili na širem spisku. Trnavca je povreda sprečila da se i sada nađe u konkurenciji. Imamo i veliki broj igrača iz generacije ’98, koji su prošli sve naše mlađe selekcije i verujem da će neko od njih u budućnosti biti u konkurenciji i za seniorsku reprezentaciju. Mislim da su šanse Srbije na EP dobre, jer naši protivnici u grupi imaju probleme zbog korona virusa. Prolaz u drugi krug bi bio uspeh, bar za početak ovog ciklusa.

Sa kojom željom ulazite u novu 2022. godinu?

– Sa željom da Partizan igra kvalitetan rukomet. Da igrači u to veruju, treniraju i budu bolji zajedno sa nama iz meča u meč. Takođe, svima želim srećne novogodišnje i božićne praznike.

Sponzori

Dunav
FOX vision
Varoš kapija
Fizio Vračar
Fakultet za sport
VŠSR
SoccerBet
MBS
Intermezzo
Mona Man
Agro Food