REPORTAŽA SA TRIBINA: Makedonski navijači posle 30 godina u Beogradu

08.02.2022. | Sve vesti, Sezona 2021/2022

Dočekani smo i ispraćeni kao braća. Ovaj utisak su sa predstavnicima našeg kluba podelili uprava, stručni štab, igrači i navijači Eurofarm Pelistera, koji su u okviru prvog kola grupne faze SEHA lige gostovali u Beogradu. Na led ekranima pored terena, tokom zagrevanja timova, uz makedonsku zastavu, ćiriličnim slovima bio je ispisan natpis ,,DOBRO DOŠLI, ČKEMBARI“.

Veliko oduševljenje vladalo je među 80-ak navijača Eurofarm Pelistera, koji su uz ovacije pozdravili ovaj potez Partizana. Željko Perkunić, predsednik našeg kluba, lično je dočekao Čkembare i pozdravio se sa svakim od pristalica gostujuće ekipe pojedinačno, želeći da se makedonski navijači, koji su posle 30 godina došli u glavni grad Srbije, osećaju kao kod kuće. Način na koji je Eurofarm Pelister dočekan u Beogradu, kao i atmosferu na tribinama tokom čitavog susreta, pohvalio je trener makedonskog vicešampiona Željko Babić, ali i svi njegovi igrači. ,,Znali smo da će biti teško, ali bilo je i jako lepo igrati večeras ovde, u ovakvoj atmosferi. Zahvaljujemo se domaćinu na gostoprimstvu, a našim navijačima dugujemo veliku zahvalnost što su učinili da se osećamo kao da se igra u Bitolju“, izjavio je na konferenciji posle utakmice šef struke Eurofarm Pelistera.

Sa prvim sudijskim zviždukom zahuktala se i atmosfera u hali SC ,,Voždovac“ na Banjici. Veliki broj Grobara, uz Čkembare sa suprotne strane tribina, pesmom je bodrio voljeni tim tokom svih 60 minuta, a utisak koji je odjeknuo sportskom javnošću jeste da se Beograd uželeo najboljeg rukometa u regionu.
Željko Perkunić i Bojan Sterjev, mladić čija porodica je vlasnik Eurofarm Pelistera, zajedno su gledali utakmicu i potrudili se da sve prođe u najboljem redu. Nažalost, na tribinama, među makedonskim navijačima desio se i jedan nesrećan slučaj. Neposredno pred početak utakmice jedan navijač Eurofarm Pelistera, želeći da preskoči red na tribinama, doživeo je otvoren prelom noge.

,,Njemu je odmah ukazana pomoć, a ubrzo je odvezen kolima Hitne. Bilo nam je stvarno žao što se to dogodilo, učinili smo sve da čovek što pre bude zbrinut i da dobije adekvatnu negu, s ozbirom na to da je doživeo jako ozbiljnu povredu. Ponosan sam na navijače oba kluba jer su na fer i korektan način bodrili svoje timove. Na društvenim mrežama pojavili su se negativni komentari, koji govore o nekom neprimerenom skandiranju, koje je od strane Grobara bilo upućeno makedonskim navijačima. Zaista ne znam čemu takvi natpisi i komentari od strane dva bratska naroda i velikih sportskih prijatelja. Žao mi je što je određeno skandiranje protumačeno na pogrešan način, jer niko u hali ni u jednom trenutku nije imao nameru da izgovori nešto neprimereno ili zlonamerno našem bratskom narodu iz Makedonije. Čak su naši i gostujući navijači u pojedinim trenucima zajedno skandirali ‘Demir Jukić’, zajedno pozdravili ulazak Novice Veličkovića na teren… Stvarno smo se, kao klub, potrudili da se osećaju kao kod kuće i da osiguramo da budu bezbedni tokom svog boravka u Beogradu. Po završetku meča, pivot Elmir Građan, koji je bio među najefikasnijima sa pet postignutih golova, došao je do tribine sa navijačima Partizana i pohvalio ih za navijanje i atmosferu koju su napravili. Jedan momak koji je bio među Čkembarima, posle sudijskog zvižduka za kraj susreta, pretrčao je teren, otišao do Grobara i razmenio šalove. Zaista imam samo reči hvale za obe navijačke grupe, a gostujućoj ekipi čestitam na odličnoj igri i zasluženoj pobedi. Mi kao uprava, kako smo dočekali goste, tako smo ih i ispratili – toplo, srdačno i onako kako priliči velikim imenima kao što su Partizan i Eurofarm Pelister“, istakao je Željko Perkunić.

Sponzori

Dunav
FOX vision
Varoš kapija
Fizio Vračar
Fakultet za sport
VŠSR
SoccerBet
MBS
Intermezzo
Mona Man
Agro Food