Radovanović pred derbi sa Vojvodinom: Ne smemo da im dozvolimo lake golove

12.02.2022. | Sve vesti, Sezona 2021/2022

Rukometaši Partizana u nedelju od 17:30 gostuju ekipi Vojvodine u okviru prvog kola plej-ofa (RTV 1). Voljom žreba, naš tim će sa aktuelnim šampionom i glavnim konkurentom za titulu snage odmeriti odmah na startu doigravanja i nema sumnje da nas u Novom Sadu očekuje žestoka borba za prve bodove.

,,S obzirom na to da nam je ovo prva utakmica u nastavku prvenstva, imali smo dovoljno vremena da analiziramo protivnika i pripremimo se na pravi način. Mnogo su nam značile pripreme koje smo odradili u Vrnjačkoj banji, kao i međunarodne utakmice koje smo odigrali u tekućoj sezoni. Mislim da će se u nedelju videti koliko smo zapravo spremni u ovom trenutku“, poručuje Milomir Radovanović.

Dobro se poznaju izabranici Nenada Maksića i Borisa Rojevića.

,,Vojvodina je ekipa koja ima kontinuitet dobrih rezultata, zahvaljujući spoju mladosti i iskustva. Karakteriše ih čvrsta odbrana, koja je sa Verkićem na golu njihov glavni adut. Treba obratiti pažnju na Pribaka i Nikolića u fazi napada, a nikako ne smemo da dozvolimo Šotiću da se rastrči i postiže lake pogotke. Sa druge strane, mi se oslanjamo na roster koji imamo. Na svakoj poziciji imamo igrače koji različitim kvalitetima daju doprinos ekipi. Očekujte čvrstu odbranu, dosta tranzicije i smiren napad„, ističe  bek crno-belih.

U razgovoru za zvanični sajt ARKUS lige, derbi kola najavili su kapiteni Nemanja Živković i Svetislav Verkić. Naš kapiten imao je jasnu poruku – Partizan ide u Novi Sad po dva boda.

,,Već na startu se sastajemo sa najvećim konkurentom u borbi za titulu, ali ova utakmica sigurno neće proglasiti šampiona. Plej-of je dugačak, ima dosta da se igra, a glavni adut Partizana je energija koju tim poseduje. Spremni smo za velike rezultate. Žao mi je što na ,,Slanoj bari“ neće biti naših navijača, jer bi nam bili velika podrška, ali svako od nas će dati maksimum da se u Beograd vratimo sa dva boda. Od moje ekipe možete očekivati jednu pravu mušku igru”.

Sponzori

Dunav
FOX vision
Varoš kapija
Fizio Vračar
Fakultet za sport
VŠSR
SoccerBet
MBS
Intermezzo
Mona Man
Agro Food