Metaloplastika slavila na Banjici: Crno-beli izgubili, ali ostali drugi na tabeli

11.05.2022. | Sezona 2021/2022, Sve vesti, Некатегоризовано

Rukometaši Partizana pretrpeli su poraz u 11. kolu plej-ofa ARKUS lige za rukometaše. Na Banjici je danas slavila ekipa Metaloplastike rezultatom 31:30, ali su crno-beli uprkos izgubljenom meču ostali na drugom mestu na tabeli.

Kao što se uvek očekuje od ovog rukometnog klasika, gledali smo neizvestan duel. Naši momci su u prvom poluvremenu pokazali veću želju za pobedom, vodili su 17:13, ali su gosti do isteka 30. minuta smanjili zaostatak (17:15).

Čuvali su crno-beli prednost sve do 50. minuta, kada su Šapčani poravnali rezultat – 25:25. Iz egal završnice kao pobednik je izašla Metaloplastika, a konačnih 30:31 postavio je Marko Srdanović.

Za igrača utakmice proglašen je Mohamed Aziz Aidi, bek gostujućeg tima i šestostruki strelac. Među rukometašima Partizana izdvojio se Stefan Petrić sa osam pogodaka, a pratio ga je Veljko Popović sa šest. Po pet puta su mrežu Metaloplastike zatresli Nemanja Živković i Uroš Kojadinović.

Večerašnji duel je, pored takmičarskog, imao i humanitarni karakter. Matiji Trivunoviću, koji je ranije nosio dres Partizana, a sada je mladi rukometaš Metaloplastike, potrebna je naša pomoć. Matija je zbog požara, koji je izbio u zgradi u kojoj je živeo, ostao bez porodičnog doma. Sav prihod od prodaje ulaznica predstavnici našeg kluba večeras su predali Matijinoj mami i time se priključili akciji da ovaj on dobije novi krov nad glavom.

U narednom kolu rukometaše Partizana čeka teško gostovanje Radničkom u Kragujevcu, a taj meč igra se 15. maja, sa početkom u 18 časova.

Sponzori

Dunav
FOX vision
Varoš kapija
Fizio Vračar
Fakultet za sport
VŠSR
SoccerBet
MBS
Intermezzo
Mona Man
Agro Food