Aleksandar Praštalo: Ne smemo da se opustimo protiv Dubočice

20.05.2022. | Sve vesti, Sezona 2021/2022

Utakmicu između Partizana i Radničkog, koja je odigrana prošlog vikenda u Kragujevcu, obeležio je naš Aleksandar Praštalo. Mladi levokrilni igrač je sa šest postignutih golova iz isto toliko šuteva proglašen za igrača utakmice, i uprkos tome što nema ni punih 18 godina pokazao je da na svojim plećima može da iznese važne mečeve.

,,Za mene je ta utakmica jedno veoma lepo i nezaboravno iskustvo. Poučeni prethodnim duelima koje smo odigrali sa Radničkim u ovoj sezoni, znali smo da se radi o jako nezgodnoj i kvalitetnoj ekipi, ali smo otišli u Kragujevac potpuno spremni, uradili smo sve što je trener od nas zahtevao i to nam je donelo pobedu“, ističe levo krilo crno-belih.

Pre samo godinu dana trener Nenad Maksić dao je šansu tada još 16-godišnjem momku da upiše prvi nastup za seniorski tim Partizana, čiji je igrač od prvih rukometnih koraka. Praštalo je debitovao protiv niškog Železničara, ali je uprkos ubedljivoj pobedi našeg tima, teren napustio pomalo razočaran. Prvi šut koji je uputio ka golu protivnika nije završio u mreži, ali danas ovaj mladić na teren izlazi sa mnogo više samopouzdanja.

,,U odnosu na prošlu godinu, sada imam više sigurnosti i vere u sebe. Uklopio sam se u tim, veoma dobro se slažemo, a zahvaljujući odličnim treninzima sam napredovao i u igračkom smislu“.

Partizan u subotu od 18 časova igra poslednji meč kod kuće u ovoj sezoni, a protivnik našem timu biće leskovačka Dubočica. Tačku na ovogodišnji plej-of crno-beli će staviti u Pančevu, a cilj je da zadrže drugu poziciju na tabeli. S obzirom na trenutni poredak timova, neće im biti nimalo lako.

,,Uvek je teško igrati protiv Dubočice i ne smemo sebi dozvoliti da se opustimo i da nas ponese trijumf iz prošlog kola. Daćemo maksimum da poslednji meč na Banjici pobedimo i podelimo radost sa našim navijačima. Što se tiče Dinama, mislim da će biti vrlo motivisani da nam se revanširaju za poraz iz prethodnog susreta. Radi se o vrlo kvalitetnoj ekipi, ali idemo po oba boda“, poručio je 17-godišnji Praštalo.

Sponzori

Dunav
FOX vision
Varoš kapija
Fizio Vračar
Fakultet za sport
VŠSR
SoccerBet
MBS
Intermezzo
Mona Man
Agro Food