Rukometni klub Partizan u nedelju, osmog januara, obeležio je veliki jubilej – 75 godina postojanja. U Klubu sportista na Stadionu Partizana priređena je rođendanska proslava, a pored članova uprave, igrača i stručnog štaba, okupio se veliki broj zvanica – prijatelja i sponzora kluba, ali i članova drugih klubova u okviru JSD Partizan.

Veliki jubilej bio je povod da se prisetimo blistavih trenutaka u našoj istoriji, kao i da iskažemo zahvalnost onima koji su bili deo najvećih uspeha.

Partizan danas ne bi bio to što jeste, i ne bi uspeo da se izbori sa svim problemima i nedaćama, da nema ljudi koji mu nesebično pomažu. Jučerašnja proslava bila je prilika da im se svima još jednom zahvalimo i uručimo prigodne nagrade i priznanja.

Veliku čast nam je svojim prisustvom ukazao gospodin Dušan Anušić – Kinez, koji je davne 1948. godine, kada je klub osnovan, nastupao za Partizan i nosio crno-beli dres u prvoj zvaničnoj utakmici u istoriji kluba. Gospodin Željko Perkunić, predsednik RK Partizan, dodelio mu je priznanje u vidu plakete, a igrači prvog tima uručili su mu prigodan poklon.

Posebnu zahvalnost klub je iskazao bivšem direktoru, a sada sportskom direktoru, Aleksandru Blagojeviću, koji je protekle dve decenije uspešno vodio Partizan u vrlo teškim vremenima i dobrom selekcijom, uz pomoć predsednika kluba i nekolicine sponzora, bio uvek među najboljima.

U kategoriji trenera zahvalnice su uručene Aleksandru Brkoviću (umesto njega plaketu primio Željko Radojević), Saši Boškoviću i Jovici Elezoviću, koji su zaslužni za sjajne rezultate našeg kluba prethodnih decenija.

Aleksandar Popović, direktor RK Partizan, uručio je plaketu kompaniji FOX VISION iz Beograda, na čijem je čelu Željko Perkunić, predsednik našeg kluba. Ova kompanija davala nam je vetar u leđa proteklih pet godina i pomogla da crno-beli imaju kontinuitet dobrih rezultata.

Posebno nam je drago što su deo naše rođendanske proslave bili članovi drugih klubova iz našeg sportskog društva.
Pomoć nam je godinama unazad pružao FK Partizan, koji nam uvek izlazi u susret, kako sa prevozom u zemlji i inostranstvu, tako i materijalno kada god je u mogućnosti.
Zato je jedna od plaketa danas dodeljena Ivici Kralju, sportskom direktoru Partizana, koji je bio gost na našoj rođendanskoj proslavi.
Veliku zahvalnost dugujemo i košarkaškom klubu Partizan, koji je godinama unazad tu za naše rukometaše i koji nam takođe pomaže.

Da se porodica sponzora širi potvrđuju još četiri kompanije koje su se pridružile našem sponzorskom pulu. Igor Simunović, potpredsednik RK Partizan, zahvalnice je uručio sledećim kompanijama:

CVIJIĆ KOMERC d.o.o. iz Banatskog Novog sela

POLIMIX d.o.o. iz Beograda

CETINKA d.o.o. iz Vršca

INCEPTUS PREMIER d.o.o. iz Vršca

Svi gledamo na teren i obično ne vidimo ljude iza pozornice koji nam pomažu na svakoj utakmici. Mi smo tu da im se zahvalimo što su uvek na raspolaganju crno-belima, a to su gospoda Dragan Poštić i Zlatko Ramić. Prijateljima kluba zahvalnice je uručio gospodin Branko Kokir.

Naš levi bek Milomir Radovanović početkom ove sezone doneo je odluku da završi profesionalnu rukometnu karijeru.
Popularni Mili je poslednjih deset godina, uz kraću pauzu, proveo u Partizanu, a na jučerašnjoj proslavi kluba uručena mu je zahvalnica za sve pobede i golove koje je postigao u crno-belom dresu.
Pored toga što je uvek bio bitan igrač u postavi Partizana, Milomir je sjajan momak i ovim putem mu još jednom iskazujemo veliko poštovanje i zahvalnost za godine provedene u klubu. Dobro pamtimo sve!
Partizan je uvek umeo da prepozna talentovane i kvalitetne mlade igrače, a uz rad i trud na terenu, kao nagrada uvek dođu uspesi. Ponosni smo što su na Mediteranskim igrama 2022. u Alžiru četiri naša prvotimca branila boje reprezentacije Srbije. ,,Orlovi“ su osvojili bronzanu medalju, a među njima su Andrej Trnavac, Stefan Petrić, Veljko Popović i Uroš Kojadinović. Kao klub, ponosni smo što ova četiri mlada i perspektivna momka brane baš crno-bele boje.
Gospodin Igor Simunović, član Upravnog odbora RK Partizan, dodelio im je plakete i iskazao čestitke povodom velikog uspeha.
Na kraju svečane dodele plaketa, priznanja i zahvalnica, predsednik Željko Perkunić uručio je zahvalnice članovima Upravnog odbora:

Simunović Igor – Intermezzo cafe (Beograd)

Petković Dušan – Agro food (Beograd)

Jovićević Saša – Zapa (Beograd)

Jordović Ivan – Cenex (Beograd)

Stojanov Magdalena – Stojanov Finance&Accounting

Maksović Dragan – Auto dil (Francuska)

Momirović Uroš – Mona (Beograd)

Kokir Branko – Merkur Gauselman Grupa (beograd)

Markićević Božidar – Potens perforacija (Požega)

Beočanin Radomir – Štamparija Grafomed (Aleksandrovac)