Rukometaši Partizana su protiv Vardara 1961 na Banjici odigrali jednu od svojih najboljih utakmica u tekućoj sezoni. Uz podršku pune hale i navijača, koji su tokom svih 60 minuta bodrili crno-bele, dvostruki šampion Evrope savladan je rezultatom 28:22. Posle takvog meča teško je ostati ravnodušan, ali raspored predstojećih duela upozorava da nema mesta euforiji.

Vuk Lazović, povratnik u Partizan i jedan od najiskusnijih u sastavu Darija Krželja, ističe da treba čvrsto ostati na nogama i biti obazriv protiv svakog narednog protivnika.

,,Iza nas je jedna velika pobeda, koja nam pokazuje koliko možemo i uliva samopouzdanje, ali nas u isto vreme upozorava da moramo da budemo pametni. Tek sada slede utakmice od velike važnosti i moramo da ostanemo čvrsto na zemlji, jer će se protivnici spremati za nas sa još više pažnje. Vardar je već zaboravljena prošlost i okrećemo se meču sa Metaloplastikom, koji igramo u subotu. Siguran sam da će se tim iz Šapca pripremiti na najbolji mogući način i da će analizirati našu utakmicu sa Vardarom, ali ova mlada ekipa Partizana neće dozvoliti da je ponese euforija. Siguran sam da ćemo u taj meč ući spremni i skoncentrisani’’, poručuje pivot crno-belih.

Borba za trofeje i želja da se Partizan vrati na staze slave i uspeha bile su ključ Lazovićevog povratka u Humsku.

,,Kada mi je predsednik kluba Željko Perkunić na sastanku predstavio svoju viziju i pokazao veliku ljubav prema klubu, želeo sam da budem deo te priče i da mu pomognem da ostvari zacrtane ciljeve. Trofeji su naša želja, ne bežimo od odgovornosti, a za mene je odgovornost jedna velika privilegija. Spremni smo da se borimo za titulu, a s obzirom na promene u sistemu takmičenja, verujem da ćemo gledati jako neizvestan plej-of’.

Lazović je iz Partizana otišao 2011. godine kao mlad igrač, a u međuvremenu je stekao bogato internacionalno iskustvo, koje sada sa zadovoljstvom deli sa svojim mlađim saigračima.

,,Zaista uživam u svakom trenutku na terenu sa ovim momcima. Odlično su me prihvatili i osećam se kao da sam mnogo duže deo tima, a ne tek dve nedelje. Vratio sam se u klub sa velikim iskustvom i željom da ovim mladim igračima, koji su sada tu, pružim svu moguću podršku i da im prenesem znanje koje sam stekao. Uz naše navijače, koji su nas nosili do pobede protiv Vardara, mislim da možemo mnogo u ovoj sezoni’’, zaključio je Lazović.