Rukometaši Partizana plasirali su se u finale plej-ofa ARKUS lige i za titulu šampiona države boriće se sa Vojvodinom, koja je prethodnih devet sezona podizala trofej.

Crno-beli su večeras u Šapcu savladali Metaloplastiku rezultatom 27:26 (13:12) i sa maksimalnih 2:0 u polufinalnoj seriji prošli u finale.

Znali smo koliko će biti teško da ostvarimo pobedu u hali ,,Zorka“, ali ponovo smo imali podršku svojih navijača i nijednog trenutka nismo posustajali na terenu. U izuzetno napetom i neizvesnom meču pokazali smo da imamo kvalitet dostojan borbe za trofej, iako je na drugoj strani bio sjajan protivnik. Zahvaljujemo se svima koji su došli da nas podrže i njima posvećujemo ovu pobedu.

Pred početak sezone, mnogi mediji i ljudi iz sveta rukometa su prognozirali da ćemo jedva doći do plej-ofa, s obzirom na to da ,,nismo doveli nijedno zvučno pojačanje“. Niko nas nije video među kandidatima za osvajanje titule, ali imena momaka koji su ove, a i prethodnih sezona nosili crno-beli dres, bila su dovoljno ,,zvučna“ da odvedu Partizan u finale. Gradili smo tim, verovali u mladost i želju svojih igrača, a što je najvažnije, svi zajedno verovali smo u ljubav prema klubu.


Pred nama je novi izazov – finale ARKUS lige i bar dva duela sa aktuelnim šampionom. Prednost domaćeg terena u finalnoj seriji ima Vojvodina, a prvi meč igra se 21. maja od 18 časova na ,,Slanoj Bari“.