U Klubu sportista na Stadionu Partizana održana je Redovna izborna Skupština, na kojoj je naš klub dobio članove nove Skupštine, predsednika i potpredsednika Skupštine, kao i novog predsednika Upravnog odbora.

Članovi nove Skupštine su:

 1. Prof. dr Ilić Vladimir
 2. Prof. dr Đoković Goran
 3. Pavčič Filip
 4. Jeličić Dobrosav
 5. Vasiljević Dragan
 6. Ćuk Vladeta
 7. Stojanov Magdalena
 8. Poštić Dragan
 9. Ljubinković Aleksandra
 10. Zelenkapić David
 11. Markićević Julija
 12. Babić Stefan
 13. Vujošević Mladen
 14. Zurnić Dragan
 15. Đurković Božidar
 16. Jušković Predrag
 17. Lešić Željko
 18. Mandić Momo
 19. Radojević Željko
 20. Mitrović Uroš
 21. Šljivančanin Radosav
 22. Nikolić Marko
 23. Milošević Nenad
 24. Vučić Aleksandar
 25. Predstavnik JSD-a

Za predsednika Skupštine izabran je gospodin Radosav Šljivančanin, dok će funkciju potpredsednika obavljati prof. dr Vladimir Ilić.

Gospodin Željko Perkunić, dosadašnji predsednik rukometnog kluba Partizan, čestitao je svima koji su izabrani u novi saziv Skupštine, a posebno predsedniku i potpredsedniku, sa željom da ostvare još bolje rezultate od svojih prethodnika.

Gospodin Perkunić se potom osvrnuo na period od 2018. godine, pa sve do danas, tokom kojeg je obavljao funkciju predsednika kluba.

,,Preuzimajući funkciju predsednika RK Partizan, koja za mene predstavlja najveću čast i odgovornost, preuzeo sam i mnogo problema koji su se gomilali godinama iza nas, a nisu se rešavali. Ne tako davno, pre par godina, naš klub je bio u veoma lošoj finansijskoj i organizacionoj situaciji – osam godina trajala je blokada računa, a bilo je i mnogobrojnih dugovanja prema dobavljačima i igračima.

Da je bilo teško, jeste, ali ljubav i energija koje posedujem dale su rezultat i uspeli smo da dovedemo naš Partizan do toga da više nema blokadu računa, da se redovno izmiruju sve obaveze, da se izmiri veći deo nasleđenih dugovanja i ono što je posebno važno, da se ne napravi nijedan novi dug.

Nisu izostali ni rezultati, jer smo ove sezone, treći put zaredom, prvenstvo završili kao vicešampioni države. Došli smo do polufinala Kupa i obezbedili plasman na završni turnir prestižne SEHA lige. Imamo izuzetno talentovane i mlade igrač, koji predstavljaju budućnost Partizana i srpskog rukometa, što potvrđuje i njihovo prisustvo u više reprezentativnih selekcija.

Sve ovo pokazuje da smo svi mi uradili dobar posao i doveli Partizan tu gde jeste, na radost svih nas koji ga volimo. Veliku zahvalnost treba odati i stručnom štabu, koji je uradio odličan posao i čije smo ideje podržali i realizovali, a sve u cilju dobrih rezultata.

U novoj sezoni Partizan će imati i novog trenera, koji će nastaviti pobednički put našeg kluba, jer Partizanov cilj se zna, a to su pobede i titule. Osećam veliku odgovornost i zahvalnost prema navijačima Partizana, koji su prepoznali našu emociju i podržali klub. Pokazali su zašto su najbolji navijači i oni su najveća vrednost našeg kluba.

Veliku podršku imali smo od strane Rukometnog saveza Srbije i predsednice, gospođe Milene Delić.

Posebno bih istakao zahvalnost mom Upravnom odboru, koji je u kratkom vremenskom periodu uradio veliki posao i napravio dobru osnovu za razvoj našeg Partizana u budućnosti.

Pošto smo izveli Partizan na pravi put, koji obećva svetlu budućnost, više puta sam napominjao da smo svi prolazni, samo je Partizan večan, i da onog trenutka kada se pojave ljudi koji su u mogućnosti da pomognu više i urade bolje, treba ih uključiti i podržati u radu klub, da bi se ostvarili najviši ciljevi za dobrobit Partizana.

Koristim ovu priliku da vam predložim čoveka koga sam želeo i pokušavao već duže vreme da uključim u rad našeg kluba, jer je veliki Partizanovac i znam da su njegove mogućnosti veće nego moje, a da zajedno možemo postići mnogo bolje rezultate nego što smo mi postigli do sada.

Predlažem da novi predsednik rukometnog kluba Partizan bude gospodin Miljan Žugić. Smatram da će on ostvariti jedino što ja do sada nisam uspeo, a to je da donese ponovo trofeje našem Partizanu”.

Na predlog dosadašnjeg predsednika, gospodina Željka Perkunića, za novog predsednika Upravnog odbora RK Partizan izglasan je gospodin Miljan Žugić.

Novi predsednik izabrao je članove novog Upravnog odbora, a to su:

 1. Perkunić Željko – potpredsednik Upravnog odbora,
 2. Šijan Dane
 3. Jovanović Ljubomir
 4. Simunović Igor,
 5. Jovićević Saša
 6. Jordović Ivan
 7. Petković Dušan
 8. Markićević Božidar
 9. Momirović Uroš
 10. Kokir Branko

KO JE MILJAN ŽUGIĆ, NOVI PREDSEDNIK RK PARTIZAN?

Gospodin Miljan Žugić, novoizabrani predsednik RK Partizan, rođen je 15. aprila 1989. godine i predsednik je odbora direktora Adria grupacije, direktor kompanija Adria Management Services, Adria Marketing&Media i Adria TV. Veliki je navijač Partizana, bivši košarkaš, a kako je sam istakao po završetku današnje Skupštine, mesto predsednika našeg kluba prihvatio je sa ciljem da crno-beli ponovo osvajaju trofeje.

,,Već od ranije je gospodin Željko Perkunić razgovarao sa mnom o mogućnosti da dođem na mesto predsednika kluba, ali zbog svojih poslovnih obaveza, nisam mogao to da prihvatim. Čovek sam koji, kada zacrta cilj, sto posto sebe daje da to i ostvari i sada se konačno ukazala prilika da pomognem Partizanu, pre svega finansijski i organizaciono. Verujem da ćemo vrlo brzo biti ozbiljan kandidat za šampionsku titulu”, izjavio je gospodin Žugić za zvanični sajt kluba.