Rukometaši Partizana u ponedeljak su započeli pripreme za predstojeću sezonu, a u klubu je zvanično predstavljen novi šef stručnog štaba Đorđe Ćirković.

Renomirani stručnjak je tokom igračke karijere u dva navrata oblačio crno-beli dres, dok je trenerski staž započeo kao asistent u rumunskoj Konstanci. Kao glavni trener prve uspehe nizao je sa Vojvodinom, sa kojom je dva puta bio šampion Srbije i prvi put u klupskoj istoriji uveo Novosađane u grupnu fazu Lige šampiona.

Iskusni strateg  je u trenerskoj karijeri vodio još Dobrudžu Sud i Eurofarm Rabotnik, a 2018. godine bio je i selektor kadetske reprezentacije Srbije.

Za ime Đorđa Ćirkovića vezuju se samo uspesi i pozitivni rezultati, a o tome svedoči i njegova bogata biografija. Dogovorena trogodišnja saradnja samo potvrđuje da je Partizan rešen da se vrati na staze stare slave i da se u Humsku ponovo donose trofeji.

,,Da je poziv da se vratim u Srbiju došao od nekog drugog kluba, teško da bih prihvatio ponudu. Partizanovac sam i kao igrač sam dve godine nosio crno-beli dres, tako da je to presudilo. Partizan je prethodnih godina, s obzirom na okolnosti i budžet, funkcionisao na maksimumu. Kada pogledate rezultate i budžet, da je najbolji trener na svetu vodio ekipu, ne bi moglo bolje od onoga što je postignuto. Poziv Uprave je došao iznenada, ali brzo smo se dogovorili. Jasno se vide neke organizacione promene i bez dileme se vidi pomak u radu i funkcionisanju celog kluba. Uprkos tome što sam prethodnih godina živeo i radio u inostranstvu, pratio sam srpski klupski rukomet, poslednju sezonu čak intezivno. Bilo je jako zanimljivo, što pokazuju i rezultati. Partizan je u finalu plej-ofa na jednu loptu imao mogućnost da preseli seriju u Beograd sa 1:0. Vidi se značajan rast u našem klupskom rukometu, a verujem da će sa smanjenjem broja klubova prvenstvo biti još neizvesnije“, istakao je novi trener crno-belih.

Letnja pauza je za naše igrače završena, a jučerašnjim okupljanjem započete su pripreme za predstojeću sezonu.

,,Tri dana ćemo trenirati u Beogradu, a posle toga idemo na Zlatar. Napravili smo plan za narednih pet do šest nedelja, dogovorili nekoliko prijateljskih utakmica i na nama je da radimo i što bolje se pripremimo za novu sezonu. Sa sportskim direktorom Blagojevićem sam svakodnevno operativno radio na kreiranju ekipe i zadovoljan sam igračima kojima raspolažem, a još jedno, možda dva imena su u opticaju kao moguća pojačanja. Povreda kapitena Nikole Zečevića je veliki udarac za našu ekipu. Da je on tu, sve bi potpuno drugačije izgledalo. U njegovom odsustvu traka će pripasti Mladenu Šotiću, koji je sa svojih 28 godina najstariji i najiskusniji u timu i siguran sam da će moći sa tim da se nosi“.

Iako se za ime Đorđa Ćirkovića uvek vezuju najviše ambicije, renomirani stručnjak ističe da nije sklon obećanjima, već je njegov fokus na trenažnom procesu i načinu rada sa ekipom.

,,Nema ništa lakše nego sada obećati dobre rezultate i ništa teže nego to posle i ostvariti. Iako zvuči kao floskula, potrebni su nam vreme i strpljenje. Ako mi stanemo na put uspeha, on će se desiti. Da li će to biti za dve ili tri godine, to zavisi od svih nas u klubu. Potpuno je neozbiljno sada pričati da ćemo u maju izgledati ovako ili onako. Imam ekipu kojoj je prosek starosti 21 godina. Da li postoji ijedna ekipa trenutno u svetu u bilo kom sportu sa tim prosekom da je osvojila nacionalno prvenstvo? Teško. Ne bežimo od toga da se od nas uvek očekuje da budemo konkurentni u borbi za titulu, ali suludo je sada bilo kakav rezultat obećavati. Mi ćemo jako dobro raditi, a onda ćemo kasnije u toku sezone videti da li nam je potrebno još neko pojačanje. Moje prve ambicije su vezane za trenažni proces. Sinoć smo imali prvi trening i mogu da kažem da sam od igrača dobio više nego što sam očekivao. Možemo da obećamo rad, posvećenost, i dobru radnu atmosferu. Bez obzira na situaciju u kojoj se nalazi, Partizan ne sme da ide ispod nekih očekivanja, a na nama je da ih opravdamo i pokažemo koliko želimo i možemo“, poručio je novi šef struke crno-belih.

Đorđe, dobro nam došao!