Malo vremena je ostalo do početka Super rukometne lige Srbije (9/10. septembar), zato crno-beli rukometaši rade punom parom, kako bi bili spremni za početak domaćeg prvenstva, ali i evropske izazove.

U dosadašnjem toku priprema naš tim je odigrao četiri prijateljska meča i sva četiri puta izašao kao pobednik. Za Đorđa Ćirkovića, koji je ovog leta preuzeo kormilo Partizana, rezultat je u drugom planu, dok su radna etika i sam trenažni proces mnogo važniji od onoga što piše na semaforu.

,,Gotovo svi igrači imaju pun fond treninga. Prijateljske utakmice niko ne računa, tu je važno da proverite tim i otkrijete mogućnosti svakog od igrača. Međutim, u tim susretima mlada ekipa dobije volju za radom. Dobro je što smo pobedili, i to na način koji smo pobedili, jer se uspostavlja poverenje između stručnog štaba i igrača. Rezultat i dalje nije u fokusu, ali nije mala stvar pobediti Eurofarm Pelister, ekipu koja će igrati Ligu šampiona. Bili su kompletni i počeli su pre nas sa pripremama, ali ne radi se samo o trijumfu, već smo mi tokom prvih 40 minuta igrali apsolutno model rukometa kakav želim i tražim od svojih igrača“.

Do početka domaćeg šampionata crno-beli će imati još dve provere, a protivnici će im biti Ub i Pik Seged.

,,Važno nam je da dobijemo što više informacija o svakom igraču. Gledamo isključivo sebe i kako da unapredimo svoj rad i igru. Bez obzira na prosek godina, momci se ponašaju mnogo zrelije nego što sam očekivao. Radna etika je na vrhunskom nivou i sam radni proces je nadmašio moja očekivanja. Važno mi je da nas zaobiđu povrede i da nastavimo ovako da radimo, zaključio je Đorđe Ćirković.