Rukometaši Partizana novu takmičarsku sezonu otvorili su pobedom protiv Jugovića rezultatom 29:19 (12:9). Crno-beli su na startu Super rukometne lige slavili dvocifrenom razlikom, pa Đorđe Ćirković može biti zadovoljan rezultatom na svom debiju na klupi Partizana, iako je bilo oscilacija u igri.

Poveo je naš tim 6:1 u uvodnim minutima meča, iskoristivši isključenje Veska Barjaktarovića i brze kontre posle izgubljenih lopti rivala. Gosti su odgovorili sa tri vezana pogotka i smanjili razliku na semaforu (6:4), ali im crno-beli nisu dozvolili da se ozbiljnije približe i unesu neizvesnost. Na pauzu se otišlo pri rezultatu 12:9, a u dresu Partizana se tokom prvih 30 minuta igre istakao Uroš Kojadinović, koji se četiri puta upisao u listu strelaca i tri puta asistirao saigračima.

Najbolji strelac superligaškog takmičenja iz prošle sezone u istom ritmu nastavio je i u drugom poluvremenu, a pored Kojadinovića raspoloženi su bili Nemanja Peštić (6/8) i Ivan Mićić (4/4). Partizan je u nastavku potpuno slomio otpor rivala i povećavao prednost sve do maksimalnih plus deset.

Ako pogledamo kompletnu statistiku i indeks korisnosti igrača, u tome je Uroš Kojadinović večeras bio bez konkurencije. Sa devet pogodaka i sedam asistencija naš desni bek je potpuno zasluženo poneo MVP priznanje.

U narednom kolu Partizan je trebalo da gostuje Vranju 1957, ali zbog renoviranja hale u kojoj nastupa domaćin ovaj meč igraće se na našem terenu 16. septembra, sa početkom u 19:30.

Galeriju sa fotografijama sa večerašnje utakmice možete pogledati OVDE.