Rukometaši Partizana savladali su ekipu Obilića rezultatom 39:33, u utakmici trećeg kola Super rukometne lige. Posle nešto neizvesnijeg prvog poluvremena, crno-beli su u nastavku imali bolju realizaciju u napadu, a golman Ivan Mihajlov je sa 12 odbrana napravio bitnu razliku u odnosu na rivala.

Naš tim je nesigurno otvorio meč, uz vidan nedostatak koncentracije tokom uvodnih deset minuta. Golman Mihajlov je sprečio da Obilić dođe do prednosti veće od jednog gola, ali je tajm-aut trenera Đorđa Ćirkovića, zatražen pri rezultatu 8:8, doneo boljitak u igri Partizana. Crno-beli su vezali tri pogotka i poveli 11:8.

,,Vitezovi“ su od prvog trenutka neutralisali Uroša Kojadinovića, najboljeg strelca takmičenja iz prošle sezone, igranjem flastera na našem beku. Ipak, trener Đorđe Ćirković imao je spreman odgovor na ovakvu taktiku, pa su odgovornost u napadu preuzeli kapiten Mladen Šotić i Aleksandar Praštalo.

Pri rezultatu 17:13, crno-beli su u svega 14 sekundi ostali bez dva igrača. Posle zarađenih isključenja kapitena Šotića i Georgiosa Markatatosa, Obilić se približio na 19:18, ali su naši momci smireno priveli prvo poluvreme kraju i na pauzu se otišlo pri rezultatu 20:18.

Partizan je u drugom poluvremenu bio mnogo konkretniji u završnici, ali je ekipa Obilića gotovo sve vreme držala rezultatski priključak. Po semaforu bi se mogao steći utisak da je Partizan lako izašao na kraj sa rivalom, ali rezultat svakako nije bio odraz dešavanja na terenu. Na kraju 39:33 i treći vezani trijumf našeg sastava.

Za igrača utakmice proglašen je Aleksandar Praštalo, 19-godišnji levokrilni igrač, koji je osam puta zatresao mrežu protivničkog tabora. Uz njega se, takođe sa osam pogodaka, izdvojio Mladen Šotić, koji se, pored golgeterskog učinka, istakao sa devet asistencija.

Partizan u narednom kolu gostuje Vojvodini, a taj meč igra se već u petak, od 18 časova.