Rukometaši Partizana pretrpeli su poraz na gostovanju aktuelnom prvaku države Vojvodini. Crno-beli su odolevali pritisku domaćina tokom prvog poluvremena, ali u nastavku, uprkos velikoj želji i borbi, nisu uspeli da izbegnu poraz. Novosađani su dominirali tokom poslednjih 20 minuta i zasluženo slavili rezultatom 32:24 (14:12).

Trener Đorđe Ćirković, još posle utakmice sa Obilićem, upozoravao je da odbrana mora biti mnogo bolja da bi se na ,,Slanoj bari“ pružio otpor šampionu. Iskusna ekipa kao što je Vojvodina kažnjava gotovo svaku načinjenu grešku, a to se dogodilo i večeras.

Tim Borisa Rojevića je u prvoj deonici u dva navrata imao četiri gola prednosti, ali su crno-beli uspevali da smanje zaostatak. Na startu drugog poluvremena Nikola Kovačević je sa dva pogotka protiv bivšeg kluba poravnao rezultat, ali je domaćin brzo vratio vođstvo.

Previše izgubljenih lopti u završnici, ukupno 11 na večerašnjoj utakmici, donelo je Vojvodini kontre i lake golove, posle kojih Partizan nije uspeo da se vrati. Ovo je prvi poraz našeg tima u tekućoj sezoni, ali četa Đorđa Ćirkovića već narednog vikenda ima priliku da popravi utisak, i to u večitom derbiju sa Crvenom zvezdom na Banjici (subota, 18:30).

VOJVODINA: Lučin, Šijan 4, Vorkapić 8, Milić 5, Vukovljak, Aziz Aidi 3, Trnavac (11 odbrana), Milenković 1, Sunajko 1, Pušica 1, Rađenović 4, Pešić, Tomić, Rogan 4, Pukhouski, Šuiref 1.

PARTIZAN: Mihajlov, Markatatos 2, Jović 1, Šotić 1, Arsić, Vesković, Kustudić, Jelić (12 odbrana), Kojadinović 4, Beloševac, Mićić 2, Praštalo 1, Peštić 3, Lazić 1, Milošević 2, Kovačević 7.