Rukometaši Partizana u subotu od 18:30 dočekuju Crvenu zvezdu Primobet u okviru petog kola Super rukometne lige. Biće to prvi večiti derbi ove sezone, a crno-beli ga, uprkos porazu od Vojvodine u prošlom kolu, čekaju u dobrom raspoloženju.

Uroš Kojadinović, najbolji strelac Partizana u dosadašnjem toku prvenstva (28 golova), ističe da u susretu večitih rivala nema favorita i da će presuditi veća želja za pobedom.

,,Pred derbi svi prethodni rezultati i bilo kakve kalkulacije padaju u vodu. Nema tu mnogo filozofije – ko bude ušao u meč sa više energije i motiva, on će odneti dva boda. Naravno da je važna taktička priprema, ali želja za pobedom će biti presudna. To je posebna utakmica za svakog od nas i svesni smo da moramo da budemo energičniji, borbeniji i požrtvovaniji nego što smo bili protiv Vojvodine. Ja se lično jako radujem ovom susretu. Naravno da želimo da pobedimo, ali ne osećam nikakav pritisak, već jedva čekam da izađem na teren i uživam u najatraktivnijoj utakmici sezone“.

Crno-beli pozivaju navijače da ispune tribine SC ,,Voždovac“ i ponove sjajnu atmosferu kakvu su priređivali više puta prošle sezone.

,,Uz podršku navijača na Banjici, ali i širom Srbije, smo ostvarili neke velike, možda neočekivane pobede. Nadam se da će i sutra doći u što većem broju, da osete koliko nam znči njihova podrška, a mi ćemo im uzvratiti na najbolji mogući način. Neka dođe svaki navijač koji želi da uživa i vidi kako izgleda kada se stvarno boriš za dres koji voliš i nosiš“, poručio je Kojadinović.

Cena ulaza za sutrašnju utakmicu je 200 dinara, a blagajne će biti otvorene od 11 časova.

Direktan prenos utakmice možete pratiti na RTS 2 i Areni Sport 5.