Rukometaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu Primobet rezultatom 31:27 (16:11) u okviru petog kola Super rukometne lige. Uz fantastičnu atmosferu sa tribina naš tim je slavio u prvom ovosezonskom večitom derbiju i zahvaljujući podršci najvatrenijih pristalica vratio se na pobednički kolosek.

Crno-beli su dobro otvorili susret, na krilima raspoloženog golmana Jelića, koji je tokom uvodnih 15 minuta odbranio tri od sedam šuteva gostiju. Najveću prednost naš tim je imao u 18. minutu, kada je Jović iz prodora pogodio za 11:5. Klupa Zvezde je zatražila tajm-aut, posle kojeg je ‘’proradio’’ čuvar mreže Radovanović, a vođstvo Partizana smanjeno na 11:7. U finišu prvog dela gosti su dodatno smanjili zaostatak, ali su se Šotić, Peštić i Mićić pobrinuli za to da crno-beli na pauzu odu mirne glave – 16:11.

Oscilacije u igri našeg tima, izgubljene lopte i promašaji na startu drugog poluvremena vratili su Zvezdu u meč (19:17), ali ne zadugo.Trener Ćirković je tajm-autom uspeo da trgne ekipu i usledila je Partizanova golgeterska rapsodija – 28:21. Do kraja susreta crveno-beli su uspeli samo da ublaže poraz, za konačnih 31:27.

Za igrača utakmice proglašen je naš bek Uroš Kojadinović, koji se u listu strelaca upisao čak 12 puta.